• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Zalaganjem Gradske uprave Grada Sarajeva, na Olimpijskom bazenu Otoka instaliran lift za osobe sa invaliditetom

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić, danas je na Olimpijskom bazenu Otoka svečano pustio u rad lift za osobe sa invaliditetom. Puštanju lifta u funkciju prisustvovao je i predsjedavajući Gradskog vijeća Sabahudin Delalić, vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, predstavnici udruženja koja okupljaju navedenu populaciju, te predstavnici kompanije “Butmir” d.o.o. – donatori lifta vrijednog 14.000 KM.

Zahvalivši se na donaciji, gradonačelnik Komšić je rekao da će se ovom donacijom omogućiti osobama sa invaliditetom da koriste potrebnu vodenu terapiju, te dodao da će instalirani odgovarajući lift ovoj populaciji omogućiti lakši ulazak u bazen i korištenje usluga Olimpijskog bazena Otoka.

Predstavnik Olimpijskog bazena Otoka istaknuo je da je ponuda bazena bogatija za uslugu koja će omogućiti osobama sa invaliditetom i osobama s posebnim potrebama da se osjećaju ravnopravno s ostalim korisnicima.

*Preuzeto sa web stranice Grada Sarajeva*