• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Sauna ima najveći učinak u borbi protiv stresa i zato se za sauniranje isplati osigurati malo slobodnog vremena. Naizmjenično, višekratno izlaganje vrućini i hladnoći odličan je trening za krvni sustav. Sauna je preventivno sredstvo za oboljenja dišnih puteva. Takav učinak ima samo kod redovitog korištenja 1-2 puta sedmično. Sauniranje pospješuje znojenje i najbolji je način čišćenja pora, ubrzava obnavljanje kože, pospješuje cirkulaciju limfe i koristi u borbi protiv celulita i reumatskih oboljenja.
U suhim klasičnim saunama, zahvaljujući neznatnim temperaturama i većoj vlazi, nastaje ugodna vlažna, topla atmosfera koju i osjetljivije osobe dobro podnose. Dodavanjem suhih ili svježih biljaka i eteričnih ulja djeluje izvanredno na dišne organe i sprječava prehlade i gripu. Opuštajuća kombinacija topline, vlage i djelotvornog bilja izvanredna je i za njegu kože.

Učinak topline i pare je što pomaže cirkulaciju krvi i limfe otpuštajući toksine u procesu pojačanog znojenja. Širenje pora uzrokovano toplinom olakšava prodor pare u kožu i eliminaciju nečistoća, a rezultat su sjaj, elastičnost i mekoća kože.

Inhalacija tople pare i mirisnih esencija omogučava hidrataciju pluća i tretman kod različitih smetnji respiratornih puteva, kao što su astma, pušački bronhitis, kronični kašalj i sl.