• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Olimpijski bazen


Sarajevo kao glavni grad Bosne i Hercegovine predstavlja evropsku metropolu i mjesto ugodnog življenja, grad tradicije i dobronamjernih ljudi, turistički, kulturni i sportski centar ovog dijela Evrope. Od 1984. godine i “XIV Zimskih olimpijskih igara”, Sarajevo postaje član “olimpijske porodice”. Planine koje okružuju grad, postaju olimpijske i grade se impresivni objekti za zimske sportove.

Dugo vremena je ovaj grad bio sinonim za zimske sportove, iako su bili zastupljeni svi sportovi – izuzev vodenih. Usljed nedostatka natkrivenih bazena, vodeni sportovi su bili zapostavljeni, pa je to bio jedini olimpijski grad bez olimpijskog bazena. Da bi građanima poklonili ono što i zaslužuju, uprava Grada se odlučila za izgradnju Olimpijskog bazena, dimenzija 50 m x 25 m.

Izgradnjom natkrivenog Olimpijskog bazena, Grad i Kanton Sarajevo kompletiraju postojeću sportsku infrastrukturu, te pored stadiona, sportskih dvorana, objekata i sadržaja namijenjenih razvoju zimskih sportova, ulaze i u fazu stvaranja uslova za afirmaciju i razvoj plivačkog sporta, ne samo u Gradu i Kantonu, nego i u čitavoj Bosni i Hercegovini. Ovim bazenom Sarajevo je dobilo najljepši i najfunkcionalniji objekat ovakve vrste u regiji.


Bazen predstavlja osnovu razvoja plivačkog sporta i edukativni centar kako za djecu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih, srednjih škola i fakulteta u učenju plivanja, tako i mjesto za obuku učitelja i trenera plivanja, te rekreaciju građana.Po svojim tehničkim i funkcionalnim karakteristikama, Bazen je pogodan za organizaciju i održavanje vrhunskih svjetskih, olimpijskih i drugih plivačkih takmičenja jer zadovoljava standarde FINA-e (Međunarodna amaterska plivačka organizacija) i LENA-e (Evropske plivačke lige).

Pored takmičenja u plivanju, vaterpolu i drugim takmičarskim diciplinama u vodi, tehničke karakteristike Bazena omogućavaju i savladavanje tehnika tzv. primjenjenog plivanja kao što su ronjenje, tehnike spašavanja utopljenika, te pripreme za ekipe i klubove, ne samo iz segmenta plivanja, nego i drugih sportova za koje su potrebne kondicione pripreme.

Fotografije