• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

U školi plivanja ove godine svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola u KS

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović posjetila je danas Olimpijski bazen Otoka, gdje se realizira Škola plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola.

“Sarajevo je olimpijski grad i neprihvatljivo je da ne realiziramo program Škole plivanja. Na ovaj način svi učenici nauče osnove i posjete Olimpijski bazen u svom gradu, na što svi možemo biti ponosni”, navela je tom prilikom ministrica Hota-Muminović.

Istakla je da će nakon poteškoća izazvanih pandemijom koronavirusa ovim programom ove godine biti obuhvaćeni svi učenici četvrtih razreda, njih oko 3.900. Iskazala je zadovoljstvo urađenim u proteklom periodu, uz želje da ovaj program u budućnosti bude dodatno unaprijeđen.

Direktor Olimpijskog bazena Otoka Avdija Hasanović istakao je da mu predstavlja zadovoljstvo što se ovako značajan program realizira u tom kompleksu, te da upravo na ovom bazenu mnogi mališani nauče osnove plivanja.

(Press služba Kantona Sarajevo)