• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan Sporazum o realizaciji škole plivanja za vogošćanske učenike

Danas je u Općini Vogošća potpisan Sporazum o realizaciji škole plivanja za vogošćanske učenike četvrtih razredau u školskoj 2017/2018 godini. Sporazum su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i v.d. direktor Enes Peštek u ime Olimpijskog bazena „Otoka“. Tako je nastavljena dugogodišnja saradnja u ovoj oblasti.

Sporazumom se predviđa da će svi učenici četvrtih razreda vogošćanskih osnovnih škola proći školu plivanja po ranije utvrđenoj metodologiji na Olimpijskom bazenu „Otoka“. Općina Vogošća će sufinansirati prevoz učenika do Bazena i nazad u iznosu od 8.000,00 KM, dok će Olimpijski bazen „Otoka“ obezbjediti infrastrukturu za obuku i samu obuku u okviru škole plivanja.