• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Počela škola plivanja za starogradske osnovce

Starogradski osnovci i ove godine će učiti da plivaju na Olimpijskom bazenu Otoka, a projekat kao i svake godine finansira Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Škola plivanja namijenjena je učenicima četvrtih razreda svih osnovnih škola sa područja Starog Grada, a pohađat će je ukupno 250 učenika raspoređenih u tri grupe. Prva grupa polaznika, učenici škola “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” i “Vrhbosna”, počeli su obuku u ponedjeljak (11.aprila) i narednih deset dana učit će osnove plivanja.

Nakon njih, od 25. aprila do 06. maja školu plivanja će pohađati učenici škola “Hamdija Kreševljaković” i ” Saburina”, a od 09. do 20. maja učenici OŠ “Edhem Mulabdić” i OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”. Svim učenicima obezbijeđen je prijevoz od škole do Olimpijskog bazena Otoka. Za školu plivanja Općina Stari Grad je obezbijedila sredstva u iznosu od 15.000 KM.

Izvor: starigrad.ba