• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Počela škola plivanja za starogradske osnovce

Starogradski osnovci i ove godine će učiti da plivaju na Olimpijskom bazenu Otoka, a projekat kao i svake godine finansira Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport.

Škola plivanja namijenjena je učenicima četvrtih razreda svih osnovnih škola sa područja Starog Grada, a pohađat će je ukupno 250 učenika raspoređenih u tri grupe. Prva grupa polaznika, učenici škola “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” i “Vrhbosna”, počeli su obuku u ponedjeljak (11.aprila) i narednih deset dana učit će osnove plivanja.

Nakon njih, od 25. aprila do 06. maja školu plivanja će pohađati učenici škola “Hamdija Kreševljaković” i ” Saburina”, a od 09. do 20. maja učenici OŠ “Edhem Mulabdić” i OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”. Svim učenicima obezbijeđen je prijevoz od škole do Olimpijskog bazena Otoka. Za školu plivanja Općina Stari Grad je obezbijedila sredstva u iznosu od 15.000 KM.

Izvor: starigrad.ba