• Poštovani korisnici, novi ciklus Škole plivanja za grupu ponedjeljak - srijeda - petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinje 15. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Nastavak škole plivanja za novosarajevske osnovce

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Javnim preduzećem ”Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, nastavlja organizaciju besplatne škole plivanja za novosarajevske učenike osnovnih škola, sa ciljem edukacije djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanja pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.

Časovi plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka omogućeni su svim učenicima od II do IX razreda, bez obzira da li su u kategoriji plivača ili neplivača, a bit će selektirani u homogene grupe nakon testiranja i to: neplivač, plutač, poluplivač, plivač početnik i plivač.

Nakon što je uspješno završen prvi ciklus škole plivanja za prvo polugodište 2015/2016. godine, u kojem su bila uključena djeca iz osam novosarajevskih osnovnih škola, Centra “Vladimir Nazor” i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, slijedi nastavak realizacije drugog ciklusa za 52 prijavljena učenika OŠ “Malta” od 11.04. od 22.04.2016. godine.

Sve novosarajevske osnovne škole će imati na raspolaganju do kraja školske 2015/2016 godine dva ciklusa obuke. Za svaku školu određen je zaseban termin prilagođen nastavnom procesu, u trajanju od 10 radnih dana.

Izvor: novosarajevo.ba