• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 15. MAJA; utorak i četvrtak počinju od 09. MAJA;

Nastavak škole plivanja za novosarajevske osnovce

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Javnim preduzećem ”Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, nastavlja organizaciju besplatne škole plivanja za novosarajevske učenike osnovnih škola, sa ciljem edukacije djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanja pravilnog izvođenja plivačkih tehnika.

Časovi plivanja na Olimpijskom bazenu Otoka omogućeni su svim učenicima od II do IX razreda, bez obzira da li su u kategoriji plivača ili neplivača, a bit će selektirani u homogene grupe nakon testiranja i to: neplivač, plutač, poluplivač, plivač početnik i plivač.

Nakon što je uspješno završen prvi ciklus škole plivanja za prvo polugodište 2015/2016. godine, u kojem su bila uključena djeca iz osam novosarajevskih osnovnih škola, Centra “Vladimir Nazor” i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, slijedi nastavak realizacije drugog ciklusa za 52 prijavljena učenika OŠ “Malta” od 11.04. od 22.04.2016. godine.

Sve novosarajevske osnovne škole će imati na raspolaganju do kraja školske 2015/2016 godine dva ciklusa obuke. Za svaku školu određen je zaseban termin prilagođen nastavnom procesu, u trajanju od 10 radnih dana.

Izvor: novosarajevo.ba