• Poštovani korisnici, novi ciklus Škole plivanja za grupu ponedjeljak - srijeda - petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinje 15. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

ODRŽANA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA S CILJEM PRIKUPLJANJA POMOĆI ZA UGROŽENO STANOVNIŠTVO

U subotu 17. maja tekuće godine, a nakon odluke da se zbog vanredne situacije u državi otkaže Državno prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, ronilački klub „Bosna“ iz Sarajeva, upriličio je izložbu radova prvog online takmičenja u podvodnoj fotografiji pod nazivom „Without borders – Sarajevo 2014″, koja je dobila i humanitarni karakter. Na izložbi su predstavljene fotografije 60. natjecatelja iz 7. zemalja, a prisustvovali su i gosti iz regije.

Prema riječima predsjednika Ronilačkog kluba «Bosna», Hrvoja Gavrančića u humanitarnu akciju su se uključili svi članovi kluba, a klub je osigurao prijevoz stvari do organizovanih punktova za prikupljanje pomoći. Učešće u humanitarnoj akciji uzeli su sportski klubovi, uposlenici Olimpijskog bazena, kao i mnogobrojni poštovaoci sporta.

Inače, na drugom Državnom prvenstvu, očekivalo se učešće preko 50 takmičara, članova ronilačkih klubova iz Sarajeva, Bijeljine i Tuzle, te takmičara i gostiju iz Srbije i Hrvatske, međutim, članovi kluba su takmičenje zamijenili za akciju pomoći, a izložba fotografija bila je izvanredna prilika da se okupe svi zainteresirani i pri tom daju i svoj doprinos u ovoj novonastaloj situaciji. Želja organizatora takmičenja je bila da putem podvodne fotografije, ronjenje i podvodni svijet dočaraju i „neronilačkoj“ populaciji, koja do sada nije zavirila u nevjerovatni i fascinantni svijet dubina.