• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

ODRŽANA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA S CILJEM PRIKUPLJANJA POMOĆI ZA UGROŽENO STANOVNIŠTVO

U subotu 17. maja tekuće godine, a nakon odluke da se zbog vanredne situacije u državi otkaže Državno prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, ronilački klub „Bosna“ iz Sarajeva, upriličio je izložbu radova prvog online takmičenja u podvodnoj fotografiji pod nazivom „Without borders – Sarajevo 2014”, koja je dobila i humanitarni karakter. Na izložbi su predstavljene fotografije 60. natjecatelja iz 7. zemalja, a prisustvovali su i gosti iz regije.

Prema riječima predsjednika Ronilačkog kluba «Bosna», Hrvoja Gavrančića u humanitarnu akciju su se uključili svi članovi kluba, a klub je osigurao prijevoz stvari do organizovanih punktova za prikupljanje pomoći. Učešće u humanitarnoj akciji uzeli su sportski klubovi, uposlenici Olimpijskog bazena, kao i mnogobrojni poštovaoci sporta.

Inače, na drugom Državnom prvenstvu, očekivalo se učešće preko 50 takmičara, članova ronilačkih klubova iz Sarajeva, Bijeljine i Tuzle, te takmičara i gostiju iz Srbije i Hrvatske, međutim, članovi kluba su takmičenje zamijenili za akciju pomoći, a izložba fotografija bila je izvanredna prilika da se okupe svi zainteresirani i pri tom daju i svoj doprinos u ovoj novonastaloj situaciji. Želja organizatora takmičenja je bila da putem podvodne fotografije, ronjenje i podvodni svijet dočaraju i „neronilačkoj“ populaciji, koja do sada nije zavirila u nevjerovatni i fascinantni svijet dubina.