• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Održan Četvrti plivački miting sarajevskih mekteba

Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu, u subotu 12. marta 2016. godine, održan je 4. plivački miting sarajevskih mekteba. Takmičenje je bilo revijalnog karaktera, s ciljem popularizacije mektebske nastave među djecom osnovnoškolskog uzrasta, kroz vanastavne – sportske aktivnosti.

Na Mitingu je nastupilo preko 100 takmičara, koji su predstavljali 27 sarajevskih mekteba. Organizator ove sportske manifestacije je već tradicionalno MIZ Sarajevo uz suorganizaciju JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Nakon svečanog defilea svih učesnika predvođenih njihovim muallimima i intoniranja Himne Bosne i Hercegovine, učesnicima ove sportske manifestacije obratio se g. Avdija Hasanović, direktor Olimpijskog bazena Sarajevo poželivši uspjeh u takmičenju i zahvalivši se MIZ-e Sarajevo što vrši promociju mektebske nastave na ovakav način i kroz razne vannastavne aktivnosti.

Prisutnima se obratio i glavni imam MIZ-e Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, koji je 4. miting sarajevskih mekteba svečano proglasio otvorenim poručivši kako je ova aktivnost na tragu preporuke Božijeg Poslanika a.s. da našu djecu trebamo naučiti između ostalog i plivanju i kako je Allahu dž.š. draži jači vjernik od slabijeg.

Najuspješnijina ovom izuzetno zanimljivom takmičenju su bili polaznici mekteba Heća Mahalasa ukupno 5 medalja i 56 bodova, zatim polaznici mekteba Jezero sa 2 medalje i 43 boda, te mektebi Kasindolska (3 medalje i 36 bodova) i Stara Breka (4 medalje i 36 bodova), koji su podijelili treće mjesto u ukupnom poretku.

Koordinator mitinga je bio zamjenik glavnog imama Malik ef. Šljivo, uz tehničku asistenciju Elvedin ef. Klisure. Delegat mitinga je bio Nurko Čaušević, dok je funkciju glavnog sudije obavila Enisa Beganović. Miting je bio solidno posjećen od strane roditelja i zainteresovanih građana, koji su mogli uživati u izuzetno zanimljivim utrkama sarajevskih mekteblija, koji su nagrađeni diplomama, medaljama i peharima.

Učesnici na Četvrtom plivačkom mitingu su su takmičili u disciplinama: 25m slobodno sa daskom, 50m slobodno i štafeta 4x50m.

Najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji su bili:
2001. godište – 50m slobodno

1. Emrah Skopak – Heća mahala
2. Avdo Džindo – Heća mahala
3. Aldin Agović – Kasindolska

2002. godište – 50m slobodno

1. Kemal Letić – Buća potok
2. Dževad Karamuratović – Ahatovići
3. Salim Ajanović – Stara Breka

2003. godište – 50m slobodno

1. Feđa Slomović – Istiklal
2. Jasin Korić – Hadžijska
3. Kerim Tabaković – Stara Breka

2004. godište – 50m slobodno

1. Faris Kadušić – Boljakov potok
2. Ali Šabanović – Mrakovo
3. Hamza Tahmaz – Aneks

2005. godište – 50m slobodno

1. Harun Tabaković – Stara Breka
2. Bakir Rapa – Ilidža
3. Muhamed Kajmović – Kobilja Glava

2006.godište – 50m slobodno

1. Ahmed Turković – Grbavica II
2. Amin Zildžić – Istiklal
3. Eman Memić – Heća mahala

2007. godište – 25m slobodno sa daskom

1. Muhamed Hurem – Otes
2. Miraj Japalak – Grbavica II
3. Ismail Čorbo – Heća mahala

2008. godište – 25m slobodno sa daskom

1. Faris Šabić – Jezero
2. Aid Šabanović – Mrakovo
3. Hanan Čerkez – Jarčedoli

2009. godište – 25m slobodno sa daskom

1. Adel Kušeš – Soukbunar
2. Malik Karić – Kasindolska
3. Din Karišik – Kasindolska

Štafeta 4x50m

1. Mekteb Jezero
2. Mekteb Heća mahala
3. Mekteb Stara Breka