• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

I ove godine besplatna škola plivanja za osnovce iz Centra

U prostorijama Općine Centar danas upriličeno je potpisivanje ugovora za realizaciju projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo-školska 2019./2020. godina“.

U ime Općine Centar ugovor je potpisao načelnik Nedžad Ajnadžić, dok je u ime Javnog preduzeća Olimpijski bazen otoka ugovor potpisao direktor Enes Peštek.

Cilj ovog projekta je da se učenicima omogući da uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja.

Prema ovom ugovoru Općina Centar se obavezuje da će iz svog budžeta izdvojiti 30.000 KM za besplatnu školu plivanja učenika četvrtih razreda iz 11 osnovnih škola iz Centra, dok će uprava bazena sa Otoke biti realizator projekta.

Osim obezbijeđenih besplatnih termina za obuku plivanja osnovaca također će uprava ovog preduzeća ugovoriti i besplatan prevoz učenika do bazena i nazad. Tačan broj djece, te raspored će biti naknadno utvrđen u dogovoru uprave pomenutog preduzeća i direktora osnovnih škola iz Centra, kao što je bio slučaj posljednjih godina. Kako je planirano prve škole na rasporedu će biti sa područja općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da je svjestan koliko je plivanje, kao jedan od oblika tjelesne aktivnosti, značajno za djecu u razvoju i da je ovo projekat kojeg uvijek vrlo rado podržava.

Ovom prilikom je također bilo razgovora o budućim projektima koji mogu biti realizovani u saradnji Općine Centar i JP Olimpijski bazen otoka, poput besplatnog plivanja i korektivno-preventivne gimnastike za penzionere, te pripadnike boračke populacije, posebno RVI populacije iz Centra.

Prošle godine je u okviru projekta besplatne časove plivanja pohađalo oko 660 mališana iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar i to u periodu od 17. septembra do 7. decembra 2018. godine, za šta je Općina Centar izdvojila 28.500 KM.