• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završen Šesti plivački miting sarajevskih mekteba.

U četvrtak, 1. marta 2018. godine, Medžlis islamske zajednice Sarajevo Dan nezavisnosti BiH obilježio je organiziranjem Šestog plivačkog mitinga sarajevskih mekteba.

– Pripala mi je čast da vam se obratim i da svečano otvorim ovaj već tradicionalni miting sarajevskih mekteba. Lijepo je vidjeti mlade dječake, polaznike sarajevskih mekteba koji se žele okušati u plivanju i to baš na ovaj, za nas vrlo važan dan, dan nezavisnosti jedine nam domovine BiH – riječi su koje je uputio Enes Peštek, v.d. direktora Olimpijskog bazena Otoka.

Glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović je poželio dobrodošlicu djeci i njihovim roditeljima, kao i muallimima, koji i na ovaj način populariziraju i obogaćuju mektebsku nastavu.

Titulu najuspješnijeg mekteba na 6. Plivačkom mitingu sarajevskih mekteba ponijeli su takmičari iz mekteba Lužani, predvođeni svojim muallimom Senaid ef. Isakovićem sa ukupno 62 boda. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je mekteblijama iz mekteba Istiklal džamije, predvođeni mullimima mr. Ahmet ef. Skopljakom i hfz. Abdusamedom Podojkom sa 42 boda, dok su treće mjesto zauzele mekteblije mekteba Jezero predvođeni Muhamed ef. Abazom sa 30 bodova.

U najzanimljivoj utrci, štefeti 4x50m slobodno, najbolji su bili plivači mekteba Lužani sa vremenom 02:11:77, drugi su bili polaznici mekteba Istiklal sa vremenom 02:13:70 dok je treće mjesto pripalo plivačima mekteba Jezero koji su štafetu isplivali u vremenu 02:18:53.