• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završen Šesti Internacionali plivački miting „MLADI ZA MLADE 2017“

Na Olimpijskom bazenu u Sarajevu, ovog vikenda održan je Šesti Internacionali plivački miting „MLADI ZA MLADE 2017“, koji su organizovali Udruženje „Mladi za mlade“ i Plivački klub „Sport Time“, a uz suorganizaciju JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo.

Na Mitingu je nastupilo 289 takmičara iz 27 klubova. Pored klubova iz naše zemlje, na takmičenju su nastupili klubovi iz Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Ovogodišnji miting bio je kvalifikacioni za Olimpijske igre mladih (YOG) 2018. godine

Takmičari sa najvrijednijim rezultatima po osvojenim bodovima su nagrađeni novčanim nagradama, a to su u ženskoj konkurenciji:

1. Katja Fain („Branik“ Maribor), 2. Lamija Medošević („GKVS Sarajevo“ Sarajevo) i 3. Jovana Bogdanović („Sparta“ Pančevo);

u muškoj konkurenciji:

1. Nikola Bjelajac („Olymp“ Banja Luka), 2. Amar Šapčanin („Sport time“ Sarajevo) i 3. Tomaš Hajtman („Békéscsaba“ Békéscsaba).

Prigodnim govorom, Miting je otvorio Enes Peštek, vd direktora JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o.

Više detalja o rezultatima na linku:
https://plivanje.info/…/…/Mladi_za_mlade_2017_BiH/index.html