• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završen plivački miting “BAMBINO KUP 2017.”

Danas je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno završen plivački miting “BAMBINO KUP 2017.”, u organizaciji Udruženje Asocijacija sporta i zdravlja „SPORTIVO“ iz Sarajeva, suorganizaciji Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka “ d.o.o. Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo.

Na plivačkom mitingu “BAMBINO KUP 2017.”, učestvovalo je 17. klubova, sa preko 250. učesnika/takmičara. Delegat na ovoj sportskoj manifestaciji bio je g. Haris Čavčić, a vrh. sudija gđa. Enisa Beganović.

Plivački miting otvoren je intoniranjem HIMNE Bosne i Hercegovine, te svečanim govorom g. Hamdije Dizdara, predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo koji se obratio učesnicima i prisutnim ispred pokrovitelja i proglasio takmičenje otvorenim.

Na početku takmičenja revijalni nastup imali su članovi Plivačkog kluba “SPID”, što je prvi put da djeca sa invaliditetom nastupaju na ovakvim takmičenjima.

Cilj i želja organizatora ovog takmičenja je bila da učesnici/takmičari pokažu svoja plivačka dostignuća, ali i iskažu spremnost za širenje prijateljstva, te duha zjedništva i posvećenosti zdravom odrastanju.

Učešće na ovom plivačkom mitingu uzele su uzrasne kategorije: seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem:
http://plivanje.info/data/Rezultati/2017/BiH/Bambino_kup_2017_BiH/index.html