Danas je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno završen Prvi međunarodni plivački miting Bosna “PICCOLO CUP 2014.”, u organizaciji Plivačkog kluba “BOSNA” i suorganizaciji JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Cilj i želja organizatora ovog takmičenja je bila da učesnici/takmičari pokažu svoja plivačka umjeća, ali i iskažu spremnost za širenje prijateljstva, te duha zjedništva i posvećenosti zdravom odrastanju.

Na Prvom međunarodnom plivačkom mitingu Bosna “PICCOLO CUP 2014.” učestvovala su 22 kluba sa cca 400 učesnika/takmičara. Delegat na ovoj sportskoj manifestaciji bio je g. Muhamed Varešanović. Plivački miting otvoren je intoniranjem HIMNE Bosne i Hercegovine, te svečanim govorom g. Adnana Džinde koji se obratio učesnicima i prisutnim ispred Ministarstva kulture i sporta u Vladi FBiH.

Učešće na ovom plivačkom mitingu uzele su uzrasne kategorije – mlađi kadeti. Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem: http://plivanje.info/data/Rezultati/2014/BiH/Bosna_Piccolo_Cup_2014/index.html ili www.pkbosna.ba