• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 15. MAJA; utorak i četvrtak počinju od 09. MAJA;

Uspješno završen I AQUA KUP 2015

Danas je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno završen I AQUA KUP 2015., u organizaciji Plivačkog kluba “AQUA” i suorganizaciji JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Cilj i želja organizatora ovog takmičenja je bila da učesnici/takmičari pokažu svoja plivačka umjeća, ali i iskažu spremnost za širenje prijateljstva, te duha zjedništva i zdravog načina življenja i bavljenja jednim od najboljih sportova. Na ovom plivačkom mitingu učestvovao je 21. klub iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz regije sa cca 400 učesnika/takmičara. Delegat na ovoj sportskoj manifestaciji bio je g. Emir Šahinpašić, a vrh. sudija g. Azur Kuduzović.

Plivački miting otvoren je intoniranjem HIMNE Bosne i Hercegovine, te svečanim govorom g. Adnana Bunje koji se obratio učesnicima i prisutnim ispred Organizatora i poželio puno sportskog uspjeha takmičarima. Učešće na plivačkom mitingu uzele su uzrasne kategorije: seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti. Sve discipline su se plivale na 50 metara.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem http://plivanje.info/i-aqua-kup-2015-bih/ ili kontakt osoba Senka Karić, br. tel: +387 61 213 811. Najuspješnijim takmičarima na ovom takmičenju proglašeni su Anđelo Šimić i Emina Pašukan, članovi PK “BOSNA” – Sarajevo.

Za najuspješnije klubove proglašeni su:

“BOSNA” – Sarajevo;
“GKVS Sarajevo” – Sarajevo;
“Sport Time” – Sarajevo.