• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 29. novembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 5. decembra; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Uspješno održan Okrugli sto „Javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima u Kantonu Sarajevo“

Jučer je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno održan Okrugli sto na temu temu „Javna rasprava o nacrtu prijedloga Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima u Kantonu Sarajevo“.

Polazeći od činjenice da Kanton Sarajevo svake godine ima sve veći broj kupališta, bilo zatvorenih ili otvorenih, a za razliku od zemalja u regionu nema usvojen Pravilnik o sigurnosti na uređenim kupalištima, na temelju odredaba Zakona o sportu Kantona Sarajevo Olimpijski bazen je pokrenuo inicijativu o donošenju i usvajanju ovog pravilnika od strane nadležnih institucija.

Učešće i podršku u radu Okruglog stola dali su predstavnici zainteresiranih i nadležnih institucija, naglašavajući važnost usvajanja ovog pravilnika.

Pozivu za učešće u radu Okruglog stola odazvali su se predstavnici Ministarstva kulture i sporta u Vladi FBiH, Ministarstva kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo, JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, zatim predstavnici Inspektorata sanitarne, zdravstvene i farmaceutske inspekcije u Kantonu Sarajevo, predstavnici Plivačkog saveza BiH (FBiH i KS), kao i predstavnici Instituta za hidrotehniku – Sarajevo.

Posebnu pažnju, između ostalih izlaganja, izazvala su obraćanja prof. dr Tarika Kupusovića i gđa. Nedeljke Ferhatović, koji su kroz stručni osvrt ukazali na važnost ove tematike i neophodnodt donošenja ovog pravilnika.

Nakon diskusija i izlaganja svih prisutnih, usvojen je zajednički zaključak da je inicirani nacrt prijedloga Pravilnika o sigurnosti na uređenim kupalištima u Kantonu Sarajevo, dobra osnova za alarmiranje nadležnih institucija da usvoje, ili eventualno dorade ovaj nacrt prijedloga Pravilnika.