• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

SPORAZUM O FINANSIRANJU PROJEKTA ŠKOLE PLIVANJA

Općina Ilidža i ove godine, u saradnji sa JU Olimpijski bazen „Otoka“, organizuje školu plivanja za učenike četvrtih razreda sa područja ilidžanske općine. Općina je za ove namjene iz budžeta izdvojila 20.000 KM, a zvanično potpisivanje Sporazuma o finansiranju projekta škole plivanja obavljeno je 8. Juna 2016.godine u Općini Ilidža.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić i i direktor Olimpijskog bazena „Otoka“, Avdija Hasanović. Općinski načelnik prof. dr. Senaid Memić je izrazio zadovoljstvo nastavkom kontinuirane saradnje u kojoj je cilj da svako dijete četvrtog razreda nauči plivati.

“Nastavak ove saradnje značit će i promociju ovog izuzetno zdravog sporta među učenicima kako bi se nastavili njime baviti, samostalno ili uključivanjem u plivačke klubove, a ujedno i druženje osnovaca na ovom bazenu je jedan od ciljeva, jer previše vremena provode pred računarom” izjavio je načelnik Memić.

Direktor Olimpijskog bazena Avdija Hasanović, zahvalio se Općini Ilidža i Općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci aktivnostima bazena “Ovo je način da smanjimo broj neplivača i tako ćemo pomoći da nijedno dijete ne izađe iz osnovne škole a da ne zna plivati”, kazao je između ostalog direktor bazena Otoka Hasanović.

Ove godine školu plivanja pohađat će oko 600 učenika četvrtih razreda svih 11 osnovnih škola. Obuka će početi sa početkom školske godine u septembru.