• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

„Sarajevo Champions Challenge 2015.“

I ove godine Grad Sarajevo i Olimpijski bazen Sarajevo biće domaćini prestižnog međunarodnog vaterpolo turnira evropskih šampiona. Sedmi međunarodni vaterpolo turnir pod nazivom „Sarajevo Champions Challenge 2015.“, održat će se u periodu od 18. do 20 septembra tekuće godine.

Na ovogodišnjem vaterpolo turniru osigurano je učešće sljedećih renomiranih vaterpolo ekipa, koje garantiraju vrhunski sportski događaj:

  • VK POŠK – Split
  • VK JADRAN – Split
  • VK CRVENA ZVEZDA – Beograd
  • VK PRIMORAC – Kotor

Generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije je NJ.E. Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Na dosadašnjim turnirima učestvovali su klubovi koji dominiraju na evropskoj i svjetskoj vaterpolo sceni: „Mladost“ Zagreb, „Jug“ Dubrovnik, „Primorac“ Kotor, „Jadran“ Herceg Novi, „Jadran“ Split, „Vasas“ Budimpešta, „Spandau“ Berlin, „Crvena Zvezda“ Beograd, „Galatasaray“ Istanbul, „Radnički“ Kragujevac, „Kinef“ St Petersburg, „Rabotnički“ Skopje, „Cattaro“ Kotor, „Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije. Dakle, najreprezentativniji klubovi na svijetu.

Učesnici predhodnih turnira potpisali su Pismo namjere u kojem su izrazili spremnost da redovno učestvuju na ovoj sportskoj manifestaciji. što je prošle godine, uz dobru organizaciju turnira, značajno doprinijelo uvrštavanju našeg turnira u zvanični kalendar takmičenja LEN-e (Evropske plivačke asocijacije).

Pomenuti vaterpolo turnir evropskih šampiona biće najznačajni sportski događaj u Bosni i Hercegovini koji i dalje predstavlja inicijalnu kapsulu za sveobuhvatniji razvoj vaterpola u našoj zemlji, s toga molimo medijske kuće da omoguće najavu i promociju navedene sportske manifestacije.