• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Saradnja između JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo i Medicinskog centra “SPORTICUS”‏

Danas je između JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo i Medicinskog centra “SPORTICUS” potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji na realizaciji Projekta sportsko-medicinskih aktivnosti na Olimpijskom bazenu Otoka.

U prvoj fazi Projekta formulisat će se i realizovati zajedničke usluge Škole plivanja po modelu razvijenom na Olimpijskom bazenu Otoka i usluge sportsko-medicinske dijagnostike, prevencije i rehabilitacije razvijene prema programima Medicinskog centra „Sporticus“.

U narednim fazama Projekta predviđeno je konstituisanje jedinstvene sportsko-medicinske rekreativne institucije u BiH sa dijagnostičko-rehabilitacijskim programom baziranom na savremenom pristupu razvoja mladih osoba prije svega, a zatim budućih sportista i svih drugih potencijalnih korisnika.

Saradnja sa Bazenom predviđena je kao niz zajedničkih akcija u smislu prevencije i rehabilitacije razvojnih deformiteta kod djece i odraslih (skolioza, kifoza…), kao i uvođenje novih rehabilitacijskih sadržaja, koji uključuju vježbe u vodi. Radiće se i na zajedničkim programima, koji podrazumijevaju stručnu medicinsku pomoć osobama sa različitim onesposobljenjima, kojima voda, tj. vježbanje u vodi može pomoći, a s ciljem što kvalitetnijih aktivnosti svakodnevnog života. Također, posvetiće se pažnja i programima za osobe treće životne dobi, za koje svakodnevno plivanje i vježbanje u vodi može pomoći u postizanju bolje kvalitete života i terapije koštano-zglobno-mišičnog aparata (degenerativni reumatizam) – rekao je Dr. Edin Buljugić specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, član FINS-a (Svjetska asocijacija ljekara u sportu).

Potpisnici Sporazuma vjeruju da će u dogledno vrijeme, zajedničkim angažmanom, učestvovati u formiranju jednog od najmodernijih sportskog medicinsko-dijagnostičkog centra.