• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Radna posjeta iz Zenice

Imali smo zadovoljstvo ugostiti zeničku delegaciju predvođenu direktorom JP za sportske objekte i terene d.o.o. Zenica, g. Nedimom Talićem, a između ostalih, delegaciju su činili savjetnik gradonačelnika Grada Zenice, g. Mirsad Heleg te predstavnici Nadzornog organa radova.

Naime, u augustu prošle godine u Zenici je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji I faze objekta zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim sadržajima. To je bio povod radne posjete zeničke delegacije Javnom preduzeću Olimpijski bazen Otoka, kako bismo im prenijeli naša iskustva i tehničke vještine u vođenju ovog objekta. Zeničke kolege zanimali su svi detalji, od tehničkih uputa, savjeta, preko materijala i opreme korištene prilikom izgradnje i održavanja Olimpijskog bazena Otoka, pa sve do načina organizacije trenažnih i takmičarskih procesa te rekreativnih posjeta koje smo omogućili za sve naše sugrađane.

Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja objekta zatvorenog bazena u Zenici u sklopu je postojećeg kompleksa otvorenih bazena. Inače, budžet planiran za I fazu građevinskih radova na izgradnji objekta iznosi 10.502.214,75 KM, a rok za izgradnju I faze je 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora. Po okvirnim procjenama, kolege su mišljenja da bi ovaj objekat trebao zasjati u punom sjaju za otprilike dvije godine. Prve dvije faze odnose se na izgradnju novog objekta, dok će treća faza biti rekonstrukcija postojećih otvorenih bazena u vodeni park.
Kolegama u Zenici želimo mnogo sreće i uspjeha u procesu izgradnje, otvaranja i rada Olimpijskog bazena, a bit ćemo im rado na raspolaganju za svaki vid podrške, po potrebi.