• Poštovani korisnici, novi ciklus Škole plivanja za grupu ponedjeljak - srijeda - petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinje 15. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Prvi regionalni veteranski vaterpolo turnir “Sarajevo 2015”

U Olimpijskom bazezu Otoka u Sarajevu za predstojeće dane vikenda odžat će se Vaterpolo turnir veterana u organizaciji Udruženja za promociju zdravog života “WOLFIE” i suorganizaciji Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Vaterpolo turnir veterana odžat će se u dane 14. 11., i 15.11.2015., godine, prema sljedećoj satnici:

Subota: 14.11.’15.

12:00 sati – početak takmičenja-turnira;
18:00 sati – završetak takmičenja-turnira.

Nedjelja: 15.11.’15.

09:00 sati – početak takmičenja-turnira;
15:00 sati – završetak takmičenja-turnira.

Sportske snage na ovom turniru odmejeravat će osam klubova iz zemalja bivše SFR Jugoslavije, i to “Pijani Somovi” i “Partizan” iz Beograda, “Jadran” iz Herceg Novog, “Jug” iz Dubrovnika, “Jadran Kostrena” iz Rijeke, “Incel” Banja Luka i domaćin “Vučko” iz Sarajeva.

Turnir će okupiti neka od najzvučnijih imena vaterpola u regionu Zapadnog Balkana, nekadašnje osvajače brojnih medalja sa olimpijada, svjetskih i evropskih prvenstva.

Između ostalih, publika na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu 14. i 15. novembra u sastavu “Jadrana” iz Herceg Novog moći će gledati dva bivša vrhunska jugoslovenska vaterpolo igrača, Vasu Subotića, osvajač zlatne evropske i zlatne svjetske medalje iz Atine i Perta 1991. godine sa reprezentacijom Jugoslavije, kao i Sinišu Matijaševića, osvajač srebrne medalje iz Sevilje 1997. i dubrovački “Jug” u bh. prijestolnicu stići će sa respektabilnim sastavom kojeg će sačinjavati brojni osvajači najsjajnijih medalja sa najznačajnijih planetarnih takmičenja, najavljuju organizatori ovog turnira.

Za više informacija o predstojećem turniru, kon. osoba je g. Igor Radonja – 062/634 – 509.

Za vrijeme trajanja Vaterpolo turnira veterana, Olimpijski bazen Sarajevo pružat će usluge korisnicima bez korekcija u radu.