• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Predstavnici penzionera u posjeti Olimpijskom bazenu

Jutros su Olimpijski bazen Sarajevo posjetili predstavnici Saveza udruženja penzionera Federacije BiH, g. Mehmedalija Rapa i gđa. Vesna Grgić. Delegaciju Saveza udruženja penzionera Federacije BiH, primio je direktor Olimpijsko bazena g. Avdija Hasanović sa saradnicima.

U toku razgovora razmatrane su mogućnosti sistemskog ostvarenja određenih pogodnosti za penzionersku populaciju, za potrebama rekreacije i rehabilitacije.

Predstavnici Saveza istaknuli su složenost i poteškoće u kojima se nalaze penzioneri, istovremeno iskazujući zahvalnost i spremnost da sa Olimpijskim bazenom rade na iznalaženju najpogodnijih rješenja za ovu populaciju.

Direktor Hasanović, upoznao je prisutne sa pogodnostima koje Olimpijski bazen već sedam godina pruža osobama treće životne dobi kroz projekat “Sarajevo zdrav grad”, gdje više stotina penzionera koristi usluge bazena.

Također, istaknuto je i da u cijenovniku usluga populacija penzionera ima značajne popuste.

Susret je završen obostranom željom učesnika sastanka da se aktivnosti o suradnji i u naredom perionu nastave.