Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor JP ”Olimpijski bazen Otoka” Enes Peštek, danas su potpisali Sporazum o realizaciji programskih aktivnosti za 2019. godinu, a kojom je predviđen nastavak besplatne škole plivanja za novosarajevske osnovce.

U svom obraćanju, Načelnik je istakao da se već jedanaestu godinu zaredom realizira projekat škole plivanja, a u program je uključeno osam osnovnih škola, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“, te Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

Do sada je u realizaciji projekta učestvovalo oko 6500 učenika, a od ove godine za sve učenike biće osiguran i prijevoz od škole do bazena i nazad.

Direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“ Enes Peštek zahvalio se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku na dugogodišnjoj podršci, te naglasio da će se učenici novosarajevskih osnovnih škola tokom obuke upoznati sa osnovnim tehnikama plivanja.

Programom edukacije neplivača su obuhvaćeni učenici od II do IX razreda, a na kraju obuke, biće organizovan plivački miting svih polaznika kako bi se uvidjeli rezultati napretka u plivanju i probudio takmičarski duh kod učesnika.

Za ove namjene Općina Novo Sarajevo izdvojila je sredstva u iznosu od 40.000 KM.