• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 29. novembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 5. decembra; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Potpisan Sporazum o finansiranju projekta škole plivanja

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo Avdija Hasanović potpisali su u Općini Ilidža 10. juna Sporazum o finansiranju projekta škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja ove općine.

Općina Ilidža u ovom projektu participira sa 20.000 KM. Cilj projekta je edukacija, odnosno podučavanje djece osnovnim plivačkim vještinama i usavršavanje pravilnog izvođenja plivačkih tehnika za djecu plivače. Časovi plivanja bit će omogućeni za oko 600 učenika.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić izrazio je zadovoljstvo početkom ove saradnje sa Olimpijskim bazenom koja je usmjerene ka konačnom cilju, a to je da što više osnovaca nauči plivati, a ujedno će značiti i promociju ovog izuzetno zdravog sporta među učenicima kako bi se nastavili njime baviti, samostalno ili uključivanjem u plivačke klubove.

Direktor Olimpijskog bazena Avdija Hasanović zahvalio se Općini Ilidža i načelniku Memiću za učešće u ovom projektu s nadom da će se uspješna saradnja nastaviti se i u budućnosti. Škola će početi u septembru, a trajat će deset časova.

Izvor: opcinailidza.ba