• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

PODJELOM NOVČANIH NAGRADA ZAVRŠEN V INTERNACIONALNI PLIVAČKI MITING „MLADI ZA MLADE“

Za dane vikenda u Olimpijskom bazenu Sarajevo vladala je prava takmičarska atmosfera, gdje se okupio do sada najveći broj takmičara iz 31 plivačkog kluba iz sedam država: BiH, Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Mađarska, Švedska i Slovenija. Ovogodišnje takmičenje okarakterisano je kao nasjmasovniji plivački miting u kojem je vlada velika konkurencija i u muškoj ali i ženskoj kategoriji plivača koji su se trudili da isplivaju dobra vremena, ali i da osvoje vrijedne novčane i materijalne nagrade koje je obezbjedio organizator uz pomoć sponzora.


U subotu prvog dana takmičenja u jutarnji m satima uslijedilo je Svečano otvaranje V Internacionalnog plivačkog mitinga „Mladi za mlade“ kojem je predhodio svečani defile plivačkih klubova, zatim intoniranje himne, a zatim i svečano proglašenje otvaranja mitinga, koji je ove godine otvorio sekretar Gradske uprave, Elvir Hadžiahmetović.

Prvi dan takmičenja obilježilo je obaranje osam državnih rekorda, a državni rekorderi tog dana bili su: Bojan Nikolić iz PK Mladost BL, oborio je četiri rekorda u disciplinama 50 i 200 m prsno.Hena Mešić iz PK Sport time Sarajevo oborila je dva puta rekord u disciplini 100m leđno. Tina Tadić iz PK Sharks Sarajevo oborila je državni rekord u disciplini 200m Prsno i Amina Kajtaz iz PK Velež – Mostar u disciplini 50m delfin.

U nedjelju, drugog dana takmičenja u kvalifikacionom dijelu programa oborena su četiri državna rekorda, a rekorderi tog dana bili su: Amer Voljevica iz PK Sport time u disciplini 50m leđno, zatim Hena Mešić iz PK Sport time u disciplini 400m mješovito, te Bojan Nikolić iz PK Mladost Banja Luka dva puta u disciplini 100m prsno. Pored oborenih državnih rekorda, u kvalifikacionom dijelu takmičenja, najviše pažnje sa tribina, ali i svih takmičara privukli su takmičari sa invaliditetom iz PK Spid: Sanjin Cero, Damir Muratović i Selma Gušo, koji su se takmičili u disciplini 50m kraul i kojima je ovo bio prvi nastup. Njihove trke popračene su uz gromoglasni aplauz i ovacije koji su trajli tokom cijele trke i nakon njihovog izlaska iz vode, te tokom dodjele medalja.

U poslijepodnevnom dijelu takmičenja oboreno je sedam državnih rekorda, a rekorederi su: Hena Mešić iz PK Sport time dva puta u disciplini 50m leđno, Anđelo Šimić iz PK Bosna u disciplini 200m slobodno, Amina Kajtaz iz PK Velež u disciplini 100m delfin i Ersin Gec iz PK Primorac Kotor iz Crne Gore u disciplinama 200m prsno i dva puta 400m mješovito. Svi državni rekorderi nagrađeni su poklon paketima firme Aksuvital.

U drugom dijelu takmičenja, održane su finalne trke, te Grand prix utrka u disciplini 50m kraul u muškoj i ženskoj kategoriji u kojoj su najbolji bili Boris Stojanović iz PK Dinamo-Pančevo i Anemari Košak iz PK Neptun Celje. Pobjednici Grand prix trke dobili su po tablet od firme Imtec.

Najbolji performans po bodovima i dobitnici novčanih nagrada na ovogodišnjem takmičenju postigli su:

Muški

1. Gergő KIS 88 RAJA
2. Dániel DUDÁS 96 KASI
3. Boris STOJANOVIĆ 89 DP

Ženski

1. Amina KAJTAZ 96 VEMO
2. Anemari KOŠAK 96 MNC
3. Katja FAIN 01 BM

Ovogodišnji plivački miting koji je kvalifikacioni za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti 2017. Godine podržan je od svih relevantnih institucija: Plivački savez BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta KS, te Olimpijski komitete BiH.

Za smještaj takmičara pobrinuo se hotel BM, a finansijsku podršku projektu pružili su: kompanija MHS,BH Telecom, Imtec, Općina Novi Grad, Harysoft, Franck i Lutrija. Medijski pokrovitelji projekta su: Radio MIX, Antena Sarajevo, Klix.ba, Sportske novosti, TVSA i Plakat doo.