• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Održano takmičenje pod nazivom “U vodi smo svi jednaki”

Uz jedinstvenu poruku “šampioni inkluzije” na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu u nedjelju, 4. decembra 2002. godine, održano je sedmo tradicionalno klupsko takmičenje ‘U vodi smo svi jednaki” u organizaciji Plivačkog kluba SPID.

Na takmičenju je nastupilo oko 150 plivača i plivačica različitog stepena i oblika invaliditeta zajedno sa osobama tipičnog razvoja, koji su još jednom pobijedili sve predrasude i pokazali da su u vodi svi jednaki.

Uručena su i posebna priznanja za one najsupješnije članove Plivačkog kluba SPID u godini na izmaku. Titulu najbolje plivačice u 2022. godini, ponijela je Kanita Šabanović, najbolji plivač je Jan Radenović, dok je titula šampiona inkluzije otišla u ruke Miji Hadžiavdić.

Takmičenje su svečano otvorili i priznanja uručili ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić i ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naida Hota-Muminović, kojima su domaćini uručili zahvalnice.