• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Održano Balkansko juniorsko prvenstvo u plivanju

Balkansko juniorsko prvenstvo u plivanju, održano je ovog vikenda, 5. i 6. maja 2018. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka. Nastupile su reprezentacije: Albanije, Bugarske, Kipra, Crne Gore, Kosova, Moldavije, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine sa ukupno 127 takmičara.

Takmičari naše zemlje osvojili su 11 medalja:

– Emina Pašukan osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 m prsno, srebrene na 100 i 50 metara prsno;
– Hena Mešić je osvojila srebrene medalje u disciplinana 50 i 100 m leđno;
– Amar Šapčanin je u disciplini 200 m prsno osvojio bronzanu medalju;
– Marko Kovačić je u disciplini 100 m osvojio srebrenu medalju;
– Nejla Karić u disciplini 800 m slobodno osvojila bronzu;
– Bronzane medalje osvojili su i djevojke (Hena Mešić, Emina Pašukan, Tarin Husić i Nejla Karić ) i muškarci (Aleksa Krminac, Amar Šapčanin, Amer Voljevica i Marko Kovačić) u štafetama 4×100 mješovito;
– Aleksa Kriminac je osvojio bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno;

Takmičenje je u ime Ministarstva civilnih poslova BiH otvorila Biljana Čamur Veselinović.

Reprezentacija Rumunije bila je najuspješnija na Balkanijadi. Pehare za najuspješniji ženski tim dobile su takmičarke Slovenije, dok je to kod muških bio Bugarski tim. Za najbolje pojedince proglašeni su Daniel Cristian Martin iz Rumunije i Tatiana Salcutan iz Moldavije.

Prvenstvo je održano u organizaciji Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine, suorganizaciju JP „Olimpijski bazen Otoka“, te Plivačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.