• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Održana konferencija za medije povodom održavanja Sedmog međunarodnog vaterpolo turnira

Povodom održavanja Sedmog međunarodnog vaterpolo turnira „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2015.“, koji će se održati od 18. do 20. septmebra 2015. godine, danas je u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka održana Konferencija za medije. Učestvovali su: Elvir Hadžiahmetović – Sekretar Gradske Uprave Grada Sarajeva i predsjednik Vaterpolo saveza Kantona Sarajevo i Avdija Hasanović – direktora Olimpijskog bazena Otoka – SARAJEVO.

Nakon uvodne riječi, Avdija Hasanović je kazao da se kao i raniji i ovaj turnir veže uz obilježavanje godišnjice rada Bazena. Istakao je zadovoljstvo što će Sarajevo opet biti domaćin renomiranim evropskim vaterpolo ekipama, te da je Turnir samo potvrda uspješnog rada Bazena i saradnje sa vaterpolo savezom/ima u našoj zemlji. U svom izlaganju osvrnuo se na uspješan rad Preduzeća i na polju edukacije neplivača, te drugih sportskih, edukativnih i rekreativnih programa, ukazavši da bi eventualno problematiziranje statusa Grda Sarajeva i reduciranja njegovog budžeta moglo imati negativne posljedice na usložnjavanje funkcionisanja ovog preduzeća, na kraju je ipak izrazio nadu da do toga neće doći.

Elvir Hadžiahmetović je u ime organizatora prisutne upoznao sa detaljima o učesnicima na ovogodišnjem Turniru. Govorio je o odnosu Gradske Uprave Grada Sarajeva prema ovoj sportskoj manifestaciji koja je usmjerena na promociju vaterpolo sporta, zatim razvoju vaterpolo sporta u našoj zemlji, te sistemskim rješenjima pri organiziranju i realizaciji takmičenja na svim nivoima. U svom obraćanju je istakao da vaterpolo sport u Sarajevu živi od otvaranja Olimpijskog bazena, za šta je posebno zaslužna tadašnja gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, kao i menadžement i uposlenici Olimpijskog bazena. Na kraju svog izlaganja pozvao je građane da iskoriste priliku i da uživaju u vaterpolo igri evropskih prvaka.

Organizatori Turnira su JP „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo i Vaterpolo savez Kantona Sarajevo. Ulogu Generalnog pokrovitelja preuzeo je predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, dok je pokrovitelj Turnira gradonačelnik Sarajeva prof.dr Ivo Komšić.

Satnica takmičenja:

petak, 18. septembar:

17:00 svečani defile učesnika Turnira
17:15 himna BiH i otvaranje Turnira
17:30 Crvena Zvezda – Jadran
19:00 Primorac – Pošk

subota, 19. septembar:

17:30 Jadran – Pošk
19:00 Crvena Zvezda – Primorac

nedjelja, 20. septembar:

10:30 Primirac – Jadran
12:00 Pošk – Crvena Zvezda (TV prijenos – TVSA)
13:00 dodjela pehara i zatvaranje Turnira

Zbog održavanja navedenog takmičenja, Olimpijski bazen i popratni sadržaji za korisnike neće raditi od 15:00 sati u petak, 18. septembra do 15:00 sati u nedjelju, 20. septembra 2015. godine.