• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 23. NOVEMBRA; utorak i četvrtak počinju od 15. DECEMBRA;

Održan radni sastanak o Projektu škole plivanja

U prostorijama Olimpijskog bazena Otoka održan je radni sastanak, na kojem su pored domaćina učestvovali predstavnici Ministarstva za odgoj i obrazovanje u Kantonu Sarajevo, na čelu sa ministricom Naida Hota-Muminović, te predstavnici općina sa područja Kantona Sarajevo.

Tema sastanka bila je realizacija škole plivanja za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja Kantona za školsku 2020/21 godinu.
U svom obraćanju, ministrica nije krila zadovoljstvo zbog realizacije Projekta, pa je tom prilikom pozvala sve sarajevske općine da se uključe u finansiranje. Značaj plivanja je nemjerljiv, ako se uzme u obzir koliko je to važno što zbog kulture življenja, što zbog zdravlja djece.

Prisutni su se složili sa tim da Projekat treba nastaviti, ali u skladu sa poštivanjem svih mjera zaštite od koronavirusa, kako zdravlje učenika ne bi bilo ugroženo.
Prilikom posjete, ministrica je imala priliku vidjeti realizaciju škole plivanja koja je u toku.

Zajednički zaključak prisutnih je da će se kroz planiranje općinskih budžeta pokušati osigurati neophodna sredstva za realizaciju ovog projekta u potpunosti, što podrazumijeva podršku već planiranim sredstvima u budžetu Kantona Sarajevo.