• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 29. novembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 5. decembra; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Načelnik Mandić podijelio diplome o uspješno završenoj školi plivanja

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević boravio je u posjeti Olimpijskom bazenu na Otoci gdje je uručio diplome o uspješno završenoj školi plivanja učenicima Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.

U ime Javnog preduzeća „Olimpijski bazen Otoka“ uručenju diploma prisustvovali su direktor Avdija Hasanović, projekt menađer Aldvin Torlaković i koordinaotr za realizaciju programskih aktivnosti Roman Kebat.

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo je ove godine izdvojila 30.000 KM za realizaciju projekta „Škola plivanja kroz nastavni proces za učenike četvrtih razreda osnovnih škola sa područja općine Centar Sarajevo“.

Cilj ovog projekta je da se učenicima omogući da uz stručno vodstvo profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, savladaju i usavrše osnovne elemente plivanja. Besplatne časove plivanja pohađalo je oko 600 mališana, a u naredne dvije sedmice škola će biti organizirana za još dvije škole, čime će zvanično biti okončan projekat za ovu školsku godinu.

Projekat se realizira na Olimpijskom bazenu na Otoci, a prema utvrđenom operativnom planu realizacije projekta. Učenici tokom trajanja projekta imaju organizovan prevoz do bazena i nazad do škole.

Načelnik Mandić naglasio je da će Općina Centar i u narednom periodu finansirati ovu aktivnost.

– Želimo da svaki učenik pohađa školu plivanja stoga je naša podrška realizaciji ovog projekta neupitna, istakao je Mandić.

Direktor Hasanović kazao je da mu predstavlja zadovoljstvo što se ovako značajan program realizira u tom kompleksu, te da upravo na ovom bazenu mnogi mališani nauče osnove plivanja.

Ali Podrug, učenik četvrtog razreda Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ naveo je da je ovo za njega bilo posebno iskustvo.