• Poštovani korisnici, novi ciklus Škole plivanja za grupu ponedjeljak - srijeda - petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinje 15. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Licencirani instruktori za spasioce

U periodu od 25. do 29. septembra 2020. godine, a na inicijativu JP “Olimpijski bazen Otoka”, izvršena je obuka i licenciranje četiri uposlenika Preduzeća – instruktora za spasioce i spasilačke službe iz vode i pod vodom.

Licenciranje i obuka su provedeni po SSI standardima (najveća međunarodna asocijacija za obuku instruktora i drugih disciplina u vodenim sportovima).
Dobivanjem ovih licenci, Centar za obuku spasilaca i spasilačkih službi pri JP “Olimpijski bazen Otoka”, postao je međunarodno priznati centar za obuku i izdavanje licenci za spasioce na bazenima, rijekama, jezerima i morima.

Na ovaj način, Centar za obuku spasilaca JP “Olimpijski bazen Otoka” postao je prvi centar sa međunarodno priznatom licencom u regionu.
Svi polaznici, koji u budućnosti postanu vlasnici SSI certifikata, moći će ovaj posao obavljati širom svijeta.