• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

LES MILLS PROGRAM

ONLINE PRIJAVNICA

  BODYCOMBAT™ je oslobađajući „ratnički“ cardio fitness trening

  BODYCOMBAT™ je grupni fitnes kardio trening u kojem ste svaki put Vi pobjednik. Jedini trening na kome možete totalno osloboditi sve negativno iz sebe i nakon toga se osjećati sjajno. Ovaj energični program je inspirisan mješavinom borilačkih vještina i koriste se pokreti iz raznih disciplina kao što su: karate, boks, taichi i muay thai. Iskustvo koje vježbači dobijaju na treningu slušajući sjajnu motivacionu muziku i prateći savršene instruktore čini da vježbači požele da nikad ne izađu iz ringa (fitnes sale). Baš to je ono što BODYCOMBAT™ čini svjetski najpopularnijim borilačkim fitness treningom. Tokom ovog krajnje ratničkog treninga vi ćete udarati, napadati, šutirati i izvoditi katu i tim putem sagorjeti mnogo kalorija.

  Kao i svi LESMILLS™ programi, svaka tri mjeseca BODYCOMBAT™ dobija novu muziku i koreografiju koju dizajniraju najbolji Master treneri i MMA experti.

  BODYCOMBAT™ je naročito privlačan mladim, energičnim osobama koje često treniraju.

  “Keep It Real And Stay With The Fight!”

   

  KORIST:

  • Poboljšava funkciju pluća i srca i smanjuje rizik od srčanih bolesti
  • Tonizira i oblikuje ključne mišićne grupe
  • Povećava procenat sagorijevanja kalorija tokom i nakon treninga
  • Razvija koordinaciju i pokretljivost
  • Uči vas nekim od elitnih borilačkih sportova i veština
  • Poboljšava gustoću kostiju
  • Poboljšava držanje, snagu i stabilnost u predjelu stomaka i leđa
  • Gradi samopouzdanje i jača vašu volju
  • Nastavlja da pomjera vaše granice novim tromjesečnim izdanjima

   

  KAKO GA UKLJUČITI U FITNESS PLAN?

  BODY COMBAT™ je cardio trening, tako daga možete raditi koliko god želite. Međutim, važno je da zapamtite da je potrebno postepeno stvarati redovni fitness raspored. Tokom prve četiri sedmice, preporučujemo da ne radite više od tri BODYCOMBAT™ treninga sedmično.

  Preporučljivo je prvih par treninga uraditi sa jednostavnim ciljem učenja pokreta, formata treninga i terminologije koja se koristi. Pokušajte se ne koncentrisati previšena kvalitet rada, jer će to doći naknadno kada se malo bolje upoznate sa pokretima. Tokom prva tri treninga, jednostavno se koncentrišite na nazive i ciljeve pokreta. Položaj nogu je jedna od ključnih stvari koje trebate naučiti kako biste mogli sigurno raditi udarce nogom. Nakon toga, više ćete se moći fokusirati na ciljne zone i koncentrisati na udarce rukama i nogama.

  BODYPUMP™ je originalni trening sa opterećenjem

  BODYPUMP™ je originalni trening sa šipkom i tegovima koji oblikuje i jača tijelo. Kombinacija klasičnih vježbi iz teretane kojima aktivirate sve glavne mišićne grupe, uz stimulativnu muziku koja vas vodi kroz trening. Vrlo efikasan trening za smanjenje masnih naslaga ipoboljšanje fizičkog stanja cijelog organizma što potvrđuje činjenica da je najpopularniji od svih programa grupnih treninga u svijetu i globalni fenomen.

  BODYPUMP™ je trening sa opterećenjem i stoga je idealan za sve one koji svom uobičajenom aerobnom treningu žele dodati i trening snage. Kombinacija sjajne muzike, neuobičajene koreografije i inspirativnih instruktora motiviše vježbače do posljednjeg minuta treninga.

  BODYPUMP™ je originalni LES MILLS™ program koji će izvajati, oblikovati i ojačati Vaše cijelo tijelo veoma brzo! Fenomenalno tijelo se ne rađa već se transformiše, koristeći provjerenu BODYPUMP™ formulu: THE REP EFFECT™. Formula sa velikim brojem ponavljanja je napravila revoluciju u treniranju sa tegovima. Fokus je na malim kilažama sa velikim brojem pokreta. Zahvaljujući tome, sagorjećete kalorije, povećaćete snagu, brzo i lijepo oblikovati mišiće (naravno uz odgovarajuću ishranu kao i kod svih ostalih metoda treninga). Zbog velikog broja ponavljanja, koriste se nešto manje težine od onih koje biste inače stavljali u teretani. Razlog tome je da vježbač uz što pravilniju tehniku završi cijeli trening do kraja uspješno. Dakle sa BODYPUMP™ programom ne može se dobiti bilderska masa. Za mjesec dana, uz treniranje 3x sedmično, redovni vjezbači mogu preoblikovati svoje tijelo jako dobro i uz to je mnogo zanimljivije raditi trening u društvu.

  BODYPUMP™ je jedan od svjetski poznatih treninga i ujedno najbrži put da testirate sve veće grupe mišića dok radite čučnjeve, potisak, iskorake, pregibanje  itd.

  Najnovija BODYPUMP™ koreografija, zajedno sa najnovijim muzičkim hitovima, izlazi svaka tri mjeseca, tako da ćete sa vašim izborom težine i inspirativnim instruktorom postići željene rezultate. BODYPUMP™ treninge posjećuju milioni ljudi širom svijeta!

   

  KORIST:

  • Unaprijeđuje Vašu snagu
  • Uradićete 70-100 ponavljanja po mišićnoj grupi u zavisnosti koju pjesmu radite
  • U prosjeku 800 ponavljanja na svakom času
  • Oblikovaćete i izvajati svoje mišiće
  • Preventivno štitite i jačate svoje kosti
  • Brzo oblikujte cijelo tijelo
  • Osjećate se sigurno

   

  Kako ga uključiti u fitness plan?

  BODYPUMP™je dizajniran da se treninra dva do tri puta sedmično. U ovom slučaju, više nije i bolje. Štaviše, ukoliko prečesto trenirate isključivo BODYPUMP™, poništavate određene rezultate.

  BODYPUMP™ je, kao i svi ostali treninzi snage, takav da su dani odmora (od vježbi snage) između dva treninga jednako važni kao i sam trening. Bar prvi mjesec BODYPUMP™, dva puta sedmično je sasvim dovoljno, a savršeno je ako između ta dva treninga imate dan odmora.

  Da li je za svakoga?

  Trening snage je važna komponenta svih fitness programa, bez obzira na to da li je vaš cilj aerobni fitness, smanjenje tjelesne težine, oblikovanje mišića ili poboljšanje kondicije za sport. BODYPUMP™ pruža cjelokupan trening snage koji poboljšava dnevne aktivnosti cijele populacije, uključujući i osobe sa posebnim potrebama.

   

  CXWORKS™ je kratak i efikasan trening srednjeg dijela tijela

  CXWORKS™ je trening koji će vas oduševiti ukoliko tragate za kratkim, oštrim programom koji će vas odvesti ka novom nivou fitnesa, a ujedno ojačati i oblikovati vaše tijelo.

   

  OSNOVNE KARAKTERISTIKE: 

  – Zasnovan je na najnovijim naučnim istraživanjima

  – Traje 30 minuta

  – Kombinuje najbolje elemente personalnog i grupnog treninga

  – Odlikuju ga fantastična koreografija i muzika zbog kojih ćete uvijek željeti da se vratite po još i još.

   

  CXWORKS™ je umjerenog do jakog intenziteta i sagorijeva oko 230 kalorija po treningu.

  Akcenat stavlja na torzo i mišiće koji povezuju gornji i donji dio tijela. Stoga je idealan zazatezanje stomaka i zadnjice, a takođe podiže snagu na viši nivo i smanjuje mogućnost povreda.

  Kao i svi LES MILLS™ programi, CXWORKS™ svaka tri mjeseca mijenja koreografije i muziku.

   

  KORIST:

  • Brz, efikasan trening od 30 minuta
  • Snažan trening koji predstavlja mentalni i fizički izazov
  • Jača i oblikuje mišiće srednjeg dijela tijela
  • Jača funkcionalnu snagu, ravnotežu i mobilnost, te smanjuje mogućnosti povreda
  • Motivira vas da izađete iz svoje “zone komforta”

  Trening koji je funkcionalan i napravljen tako da podiže rad srca i od kojeg se znojite. Ne samo da salu napuštate s osjećajem posebne inspiracije i energije, već ste spremni da se suočite sa svim izazovima dana pred vama.

  Svi mi želimo savršeno tijelo, ali čak i oni najmanje zahtjevni, žele bar savršen stomak. A savršen stomak znači jak srednji dio tijela, koji ne samo da lijepo izgleda nego sprječava povrede, poboljšava ukupno zdravlje, držanje tijela…

   

  Kako ga uključiti u fitness plan?

  Najbolje je pauzirati dan između treninga kako bi se vaše tijelo odmorilo, ali isto tako je dobro uraditi CXWORX™ nakon nekog drugog LES MILLS™ programa ili prije cardio treninga.

  Da li je za svakoga?

  Les Mills CXWORX™ je kardio trening i trening snage, nižeg nivoa. Potrebnavam je samo odlučnost i želja! Ovaj trening mogu raditi svi.

  CXWORX™ je intenzivan, ali taman toliko da je siguran za sve bezobzira na njihov fitness nivo, te jednako izazovan za sve vježbače. Nakon ovog polusatnog treninga inspirisanog personalnim treningom za srednji dio tijela, rezultati su zagarantovani!

   

  BODYATTACK™ je neodoljiv cardio fitness trening

  BODYATTACK™ je kardio trening inspirisan sportskim pokretima koji pojačava snagu i izdržljivost. Ovaj visoko intenzivni intervalni trening kombinuje atletske i aerobik pokrete sa pokretima za povećanje snage i stabilnosti. BODYATTACK™ sagorijeva veliki broj kalorija, zateže i oblikuje figuru, a snagu, izdržljivost i brzinu podiže na viši nivo. Zbog svoje jednostavnosti i lahko pamtljivih pokreta, kao i izražene djelotvornosti, ovaj program su prihvatili najrazličitiji tipovi vježbača.

  Dinamični instruktori i fenomenalna muzika motivisaće sve da dostignu svoje fitnes ciljeve – od prosječnog vježbača do „hard-core“  takmičara! Kao i svi LESMILLS™ programi, i BODYATTACK™ koreografija i muzika se obnavlja svaka tri mjeseca. BODYATTACK™ instruktori inspirišu ljude da – budu fit, ostanu fit i postanu “fitter”!

  KORIST:

  • Sagorijeva mnogo kalorija
  • Tonizira i oblikuje vaše tijelo
  • Podiže vaš ukupni fitnes nivo i povećava izdržljivost za visoko energične sportove
  • Unaprijeđuje vašu koordinaciju i pokretljivost
  • Poboljšava zdravlje i gustinu vaših kostiju
  • Povećava vašu kondiciju kroz kardio trening za cijelo tijelo

   

  Ključni benefit BODYATTACK™ treninga je mogućnost individualnog regulisanja intenziteta treninga. Novi učesnici mogu prilagoditi trening svojim mogućnostima spuštajući intenzitet pokreta, kao i smanjenjem raspona pokreta.

  Učesnici mogu progresivno povećavati intenzitet kako bi postigli rezultate.

  Kako ga uključiti u fitness plan?

  Za najbolje rezultate, preporučeno je da novi učesnici treniraju BODYATTACK™ dva do tri puta sedmično. Dan pauze ili trening snage između pruža balansiran režim fitnessa. Nakon 12 sedmica uspostaviće se dobar kardiovaskularni sistem, tako da onda učesnici mogu raditi do četiri treninga sedmično po svom izboru i u zavisnosti od ciljeva koje žele postići.

  Da li je za svakoga?

  Kardiovaskularni trening je važna komponenta svih fitness programa, bez obzira na to da li je vaš cilj aerobni fitness, smanjenje tjelesne težine, oblikovanje mišića ili poboljšanje kondicije za sport. BODYATTACK™ pruža cjelokupan atletski kardiovaskularni trening u okruženju koje podsjeća na sport. S obzirom da trening uključuje pokrete visokog intenziteta, novi učesnici bi trebali koristiti opcije nižeg intenziteta. Stariji vježbači i oni sa postojećim medicinskim problemima bi trebali prethodno razgovarati sa doktorom.