• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Leptir bez krila osvojio zlatnu medalju na plivačkom turniru u Zagrebu

Skoro da ne postoji medij u BiH, regiji, ali i svijetu da nije pisao o malom zeničkom čudu Ismailu Zulfiću, leptiru bez krila. Svojom energijom, trudom i voljom oduševio je mnoge, a sada je ponovo izazvao ponos nacije. Na plivačkom turniru u Zagrebu Ismail je osvojio zlatnu medalju.

Plivački klub Spid koji radi i s tipičnom i atipičnom djecom, zauvijek će pamtiti učešće na Devetom regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Vratili su se sa šest zlatnih i dvije srebrene medalje.

Nakon što je otplivao Ismail je ponosno rekao “Pobijedio sam!” i s osmijehom primio diplomu. Ponosni trener Amel Kapo podijelio je radost s cijelim svijetom putem Facebook profila.

“Nije što ih volim i što su moji, ali su najbolji. Zagreb, šest zlatnih i dvije srebrene medalje. Bravo, bravo, bravo”, napisao je trener nakon takmičenja.

Ismail je počeo trenirati plivanje prije više od godinu dana, a na treninge koji se održavaju na Olimpijskom bazenu Otoka redovno dolazi čak iz Zenice.

Izvor: Klix.ba