• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Izložba podvodne fotografije “POVEZANI VODOM”

JP “Olimpijski bazen Otoka” i Klub vodeni sportova „SCUBA“ iz Sarajeva, povodom otvaranja nove, 12. po redu plivačke sezone u Olimpijskom bazenu Otoka, organiziraju izložbu podvodne fotografije pod nazivom „Povezani vodom / Connected by water“.

Otvorenje izložbe je 11. septembra u 18 sati, u prostoru Olimpijskog bazena Otoka.

Autori izložbe su renomirani bosanskohercegovački podvodni fotografi, instruktori ronjenja i Mares i Hugyfot Ambasadori, Samir Solaković i Adnan Drnda.

Na izložbi će posjetioci moći vidjeti 30 probranih fotografija nastalih širom svijeta, te se u razgovoru sa autorima izložbe bliže upoznati sa čarima ronjenja i podvodne fotografije, te mogučnosti da i oni sami postanu ronioci i podvodni fotografi.

Ovo je jedan u nizu sportsko-kulturnih događaja koji će uslijediti, u organizaciji Olimpijskog bazena Otoka i KVS SCUBA, a u svrhu popularizacije plivačkih i ronilačkih sportova, bavljenja sportom općenito, te u svrhu edukacije šire javnosti o važnosti zaštite okoliša i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima u prevenciji zdravstvenih rizika.

Pridružite nam se da zajedno prođemo kroz mistični svijet Plave planete putem fotografija BH podvodnih ambasadora i otkrijemo podvodna blaga i vanzemaljske oblike života kakve do sada nismo imali prilike vidjeti.

Izložbu podvodne fotografije podržali su : JP Olimpijski bazen Otoka, KVS SCUBA Sarajevo, Mares S.p.A., , Hugyfot Belgija, HEAD swimming, Inteabh d.o.o. Proevent d.o.o.