• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Iman Avdić u posjeti Olimpijskom bazenu

Nakon izvanrednih rezultata koje je Iman Avdić postigla na Svjetskom prvenstvu odžanom u Abu Dhabiju, na Olimpijskom bazenu Sarajevo organizovan je prijem za Iman Avdić.

Našu mladu sportašicu ugostili su direktor Olimpijskog bazena Avdija Hasanović, zatim Elvir Hadžiahmetović – Predsjednik Skupštine Preduzeća i Samir Avdić – ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo.

Ovom prilikom ministar Avdić čestitao je Iman Avdić i njenom treneru Evelinu Avdiću na izuzetnim rezultatima uzimajući u obzir da je i ova kao i predhodna godina, bila izuzetno teška, pandemijska, dodajući da je insistucionalna podrška jako važnu u razvoju vrhunskog sporta i da i unarednom periodu ista neće izostati.

Također, dodao je kada je u pitanju Olimpijski bazen i razvoj vodenih sportova da neće izostati podrška za unaprijeđenje i razvoj trenažno-takmičarskog procesa za razvoj ovih sportova.
Prisutnima se nakon toga obratila i Iman Avdić.

“Prije svega želim da se zahvalim Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, kao i Olimpijskom bazenu Sarajevo i HIFA-i Petrol na svoj podršci koju mi pružaju. Želim da kažem da ću definitivno opravdati tu podršku i da ću se truditi i raditi više nego prije”, kazala je Iman i dodala:

“Poprilično sam zadovoljna rezultatima na Svjetskom prvenstvu. To je jedno nevjerovatno iskustvo. Uvijek može bolje i s obzirom na to da sam mjesec dana prije isplivavala te norme, nisam se odmorila dovoljno. U budućnosti očekujem još mnogo bolje rezultate.”

U ime Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo obratili su se Elvir Hadžiahmetović – Predsjednik Skupštine Preduzeća i Avdija Hasanović – Direktor Olimpijskog bazena uputivši iskrene čestitke za postignute rezultate Iman Avdić i njenom trenuru Evelinu Avdiću, ističući opredjeljenje i spremnost Olimpijskog bazena da i u narednom periodu pruži maksimalnu podršku našoj sportašici u trenažno-takmičarskom procesu.

Na kraju je Avdija Hasanović ispred Olimpijskog bazena Sarajevo Iman Avdić uručio prigodan poklon.