• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Hadžibajrić i Hasanović potpisali sporazum o finansiranju škole plivanja

Sporazum o finansiranju projekta škole plivanja za učenike četvrtih razreda starogradskih osnovnih škola popisali su 03. aprila, 2015. godinenačelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić i direktor Olimpijskog bazena “Otoka” – Sarajevo, Avdija Hasanović.

Kako je kazao načelnik Hadžibajrić, Općina Stari Grad Sarajevo već godinama u saradnji sa JU Olimpijski bazen “Otoka”, organizuje školu plivanja za učenike četvrtih razreda starogradskih osnovnih skola. Općina je za ove namjene iz budžeta izdvojila 10.000 KM.

Hasanović se zahvalio Hadžibajriću na učešću u projektu, s nadom da će se uspješna saradnja i dalje nastaviti. “Naš cilj je da u ovaj projekat uključimo što veći broj djece. Većina općina se već uključila i nadam se da u budućnosti nećemo imati neplivača”, istakao je Hasanović.

Ove godine školu plivanja pohađat će 211 učenika četvrtih razreda svih šest starogradskih osnovnih škola. Škola plivanja za prvu grupu polaznika počet će 06. aprila, i trajat će deset radnih dana, odnosno do 17. aprila. Prvu grupu škole pivanja pohađat će 102 osnovca iz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i “Edhem Mulabdić”.

Obuka za drugu grupu osnovaca, za njih 109 iz OŠ “Vrhbosna”, “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, “Hamdija Kreševljaković” i “Saburina” bit će organizovana od 20. aprila do 01. maja, ove godine.

Preuzeto sa www.starigrad.ba