• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Deseti međunarodni vateprolo turnir “SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2018”

U povodu obilježavanja desete godišnjice Olimpijskog bazena Otoka, od 21. do 23. septembra biće organiziran Deseti međunarodni vaterpolo turnir „SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2018“.

Na ovogodišnjem turniru nastupiće ekipe kao i prošle godine – „POŠK“ Split; „PRIMORAC“ Kotor, „VOJVODINA“ Novi Sad, te Reprezentacija Bosne i Hercegovine. Branitelj naslova osvajača sa prošlogodišnjeg takmičenja je ekipa POŠK iz Splita, koja će i ove godine zasigurno biti jedan od favorita.

Ranije su na turniru učestvovali: „Mladost“ Zagreb,„Jug“ Dubrovnik, „Primorac“ Kotor, „Jadran“ Herceg Novi, „Jadran“ Split, „Vasas“ Budimpešta, „Spandau“ Berlin, „Crvena Zvezda“ Beograd, „Galatasaray“ Istanbul, „Radnički“ Kragujevac, „Kinef“ St Petersburg, „Rabotnički“ Skopje, „Cattaro“ Kotor, „Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije.

Organizacijom ovog turnira najdirektije se radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevo dao najznačajniji doprinos do sada.

Dodatno ohrabrenje i poticaj za sve poštovaoce vaterpolo sporta u našoj zemlji je učešće i Vaterpolo reprezentacije BiH na ovom turniru.

Pokrovitelj Turnira je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Održavanje takmičenja su podržali Ministarstvo kulture i sporta KS;Gradska uprava Grada Sarajeva; Federalno ministarstvo kulture i sporta i BH Telekom.

Satnica takmičenja:
Petak, 21. septembar 2018.
17:30 BiH – Vojvodina
19:00 Primorac – POŠK

Subota, 22. septembar 2018.
17:30 Svečani defile učesnika turnira
17:45 Himna BiH i otvaranje turnira
18:00 Primorac – Vojvodina
19:30 BiH – POŠK

Nedjelja, 23. septembar 2018.
10:30 BiH – Primorac
12:00 Vojvodina – POŠK
13:00 Ceremonija proglašenja pobjednika i zatvaranje turnira

Zbog održavanja Turnira, Olimpijski (veliki) i Rekreacijski (mali) bazeni neće raditi od petka, 21. septembra od 15:00 sati do nedjelje, 23. septembra do 15:00 sati. Teretana i sauna će raditi bez izmjena u radnom vremenu.