• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju 15. maja, a utorak - četvrtak - subota počinju 30. maja. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Danas je na Olimpijskom bazenu Otoka uspješno održan plivački miting “KUP NOVI GRAD 2015.”

Na Mitingu je nastupio cca 400 takmičara/ki, koji su predstavljali 21. plivački klub. Organizator ove sportske manifestacije je PK “Novi Grad Sarajevo” uz suorganizaciju JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Nakon svečanog defilea i intoniranja Himne Bosne i Hercegovine, učesnicima ove sportske manifestacije obratio se g. Avdija Hasanović, direktor Olimpijskog bazena Sarajevo i poželio uspjeh u takmičenju.

Najuspješniji klubovi na osnovu bodovanja su:

1. Sport Time – Sarajevo;
2. Bosna – Sarajevo;
3. Jedinstvo – Tuzla.

Takmičenje se održalo po FINA pravilima, a u skladu sa pravilima Plivačkog saveza BiH. Pokrovitelji ove sportske manifestacije bili su Općina Novi Grad Sarajevo i Lutrija BiH.

U dogovoru sa PK Proleter Zrenjanin u sklopu mitinga organizirana je humanitarna akcija pod motom “Pomozimo Katarini Čordaš da ponovo pliva”, plivačici PK Proleter koja se nalazi u Austriji na liječenju. Kontakt osoba za više informacija je gđa. Enisa Beganović, tel: +387 61 222 526.

Više informacija o takmitečnju pratiti putem:
http://plivanje.info/data/Rezultati/2015/BiH/Kup_Novi_Grad_2015_BiH/index.html