• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Danas je na Olimpijskom bazenu Otoka uspješno održan plivački miting “KUP NOVI GRAD 2015.”

Na Mitingu je nastupio cca 400 takmičara/ki, koji su predstavljali 21. plivački klub. Organizator ove sportske manifestacije je PK “Novi Grad Sarajevo” uz suorganizaciju JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Nakon svečanog defilea i intoniranja Himne Bosne i Hercegovine, učesnicima ove sportske manifestacije obratio se g. Avdija Hasanović, direktor Olimpijskog bazena Sarajevo i poželio uspjeh u takmičenju.

Najuspješniji klubovi na osnovu bodovanja su:

1. Sport Time – Sarajevo;
2. Bosna – Sarajevo;
3. Jedinstvo – Tuzla.

Takmičenje se održalo po FINA pravilima, a u skladu sa pravilima Plivačkog saveza BiH. Pokrovitelji ove sportske manifestacije bili su Općina Novi Grad Sarajevo i Lutrija BiH.

U dogovoru sa PK Proleter Zrenjanin u sklopu mitinga organizirana je humanitarna akcija pod motom “Pomozimo Katarini Čordaš da ponovo pliva”, plivačici PK Proleter koja se nalazi u Austriji na liječenju. Kontakt osoba za više informacija je gđa. Enisa Beganović, tel: +387 61 222 526.

Više informacija o takmitečnju pratiti putem:
http://plivanje.info/data/Rezultati/2015/BiH/Kup_Novi_Grad_2015_BiH/index.html