• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 23. NOVEMBRA; utorak i četvrtak počinju od 15. DECEMBRA;

Brzorastuće kompanije u BiH

Javno preduzeće „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo rangiran je u brzorastućim kompanijama u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji pod nazivom “Tajne uspjeha brzorastućih kompanija” odžanoj u četvrtak 27. maja tekuće godine, u organizaciji Poslovnih novina i analitičkog partnera bonitetne kuće LRC, koje su članice LRC Grupacije, realizovan je projekat „Brzorastuće kompanije u BiH“.

Na ovoj prestižnoj konferenciji učestvovalo je i Javno preduzeće „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo zajedno sa sljedećim kompanijama: BH Telecom, Kristal, Halcom, Poliklinika Orthos, JP Nacionalni park Una, Commerce Engineering, Fabrika Cemetna Lukavac, Prointer ITSS, Grakop, JP “ONSA”, Eastern Mining, Best solution Company, Bosfor Stil, Establish, Neimari Šerići, Tacta, Pro Team, MFC, Rocca Forte, TX TV, JP RTV Zenica, LRC Inkasso.

U dodjeljivanju statusa uspješnih brzorastućih kompanija u Bosni i Hercegovini primjenjivani su parametri koji se koriste u skladu sa onima koji se primjenjuju u Evropi i svijetu, a prilagođeni su specifičnostima tržita BiH i regije. Riječ je o kompanijama čiji su poslovni procesi u savršenom skladu.

Značaj ovoj konferenciji dali su Ahmet Egrlić, predsjednik Vanjskotgovinske komore BiH, Adnan Delić, ministar privrede u Vladi KS, Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići, te Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB banke.

Ovoj je bila i prilika da se dodijele certifikati koji potvrđuju veoma prestižan status brzorastuće kompanije, priznanje za Javno preduzeće „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo, direktoru Preduzeća Enesu Pešteku uručio je g. Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore F BiH.