• Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 15. aprila, a utorak - četvrtak - subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. aprila. U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

BALKANSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U PLIVANJU

U četvrtak, 3.maja, s početkom u 11 sati je održana press konferencija povodom nastupajućeg međunarodnog takmičenja u plivanju za juniorske reprezentacije.

Plivački savez Bosne i Hercegovine zajedno sa JP „Olimpijski bazen Otoka“, te uz podršku PS Federacije BiH, bit će domaćin i organizator najvećeg međunarodnog plivačkog takmičenja za juniore, pod nazivom Balkanijada. Balkansko juniorsko prvenstvo će se 5. i 6. maja održati na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu. Dolazak učesnika očekuje se već danas a njihov boravak će biti do 7. maja 2018. godine.

‘’Mnogo nam znači što smo dobili povjerenje za organizaciju ovako važnog međunarodnog takmičenja. Na prošlogodišnjoj Balkanijadi koja je održana u Sofiji (Bugarska), naši juniori osvojili su 11 medalja, i ove godine, s obzirom na kvalitet naših juniora očekujemo osvajanje određenog broja medalja, za šta se već naši reprezentativci ozbiljno pripremili. Svakako će ovo biti prilika da na jednom mjestu vidimo sve najbolje juniore sa Balkana te da oni međusobno razmjene iskustva „rekao je Azur Kuduzović, Generalni sekretar Plivačkog saveza BiH.

„Ovo takmičenje je od velike važnosti, kako za organizatore, tako i za našu državu. Podrška organiziranju kulturnih i sportskih manifestacijama nije izostajala ni ranije. Za Balkanijadu smo sve resurse stavili na raspolaganje, sve u cilju što kvalitetnijeg i takmičenja i organizacije, te promocije našeg grada i zemlje“ istakao je direktor JP „Olimpijski bazen Otoka“, Enes Peštek.

Plivački savez BiH bilježi znatne uspjehe i rezultate u posljednim godinama te je samim tim dobio povjerenje i priznanje od Konfederacije plivačkih saveza Balkana da ove godine bude organizator 47. po redu Balkanijade. Takmičenje je u kalendaru Svjetske plivačke federacije, što jasno govori da je Plivački savez već ispunio sve potrebne vrhunske uslove, te će ovo takmičenje ujedno biti i kvalifikaciono za Olimpijske igre maldih u Buenos Airesu 2018. Ove godine na Balkanijadi se očekuje oko 150 najboljih juniora na Balkanu, iz 12 zemalja: Albanije, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Kosova, Moldavije, Makedonije,Rumunije,Slovenije, Srbije, Turske, i Bosne i Hercegovine.

Za reprezentaciju BiH će nastupiti: Marko Babić , Tarin Husić , Nejla Karić , Marko Kovačić , Aleksa Krminac , Hena Mešić , Emina Pašukan, Fatih Tahirović , Elena Trivić , Amer Voljevica i Amar Šapčanin. Stručni štab BiH na ovom takmičenju čine Goran Grahovac, glavni trener, i Evelin Avdić, član stručnog štaba.

Zbog održavanja navedenog takmičenje, Olimpijski bazen sa svim sadržajima neće raditi od petka do nedjelje, sa redovnim aktivnostima nastavlja u ponedjeljak u 7:00 sati.