• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

„Sarajevo Champions Challenge 2016.“

I ove godine Grad Sarajevo i Olimpijski bazen Sarajevo biće domaćini prestižnog međunarodnog vaterpolo turnira evropskih šampiona. Osmi međunarodni vaterpolo turnir pod nazivom „Sarajevo Champions Challenge 2016.“, održat će se u periodu od 23. do 25. septembra 2016. godine.

Na ovogodišnjem vaterpolo turniru osigurano je učešće sljedećih renomiranih vaterpolo ekipa, koje garantiraju vrhunski sportski događaj:

– VK CRVENA ZVEZDA – Beograd (Srbija);
– VK JADRAN – Split (Hrvatska);
– VK PRIMORAC – Kotor (Crna Gora);
– Vaterpolo reprezentacija Bosne i Hercegovine – premijerni nastup.

Na dosadašnjim turnirima učestvovali su aktuelni prvaci Evrope i nekoliko bivših višestrukih evropskih prvaka, što samo po sebi govori o kvalitetu i rejtingu ovog sportskog takmičenja. Bili smo domaćini sljedećim klubovima: „Mladost“ Zagreb, „Jug“ Dubrovnik, „Primorac“ Kotor, „Jadran“ Herceg Novi, „Jadran“ Split, „Vašaš“ Budimpešta, „Spandau“ Berlin, „Crvena Zvezda“ Beograd, „Galatasaray“ Istanbul, „Radnički“ Kragujevac, „Kinef“ St Petersburg, „Rabotnički“ Skopje, „Cattaro“ Kotor, „Vojvodina“ Novi Sad, te reprezentacije Makedonije i Slovenije.

„SARAJEVO CHAMPIONS CHALLENGE 2016“ predstavlja jedno od najjačih evropskih vaterpolo takmičenja, a podršku takmičenju dala je i Evropska asocijacija za plivanje i vaterpolo (LEN). Tradicionalno, pokrovitelji Turnira su članovi Predsjedništva BiH – predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pomenuti vaterpolo turnir evropskih šampiona biće jedan od najznačajnijih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini koji i dalje predstavlja inicijalnu kapsulu za sveobuhvatniji razvoj vaterpola u našoj zemlji, s toga molimo medijske kuće da omoguće najavu i promociju navedene sportske manifestacije.