• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završen IV Internacionalni plivački miting “Mladi za mlade”‏

Za dane vikenda od 17.-18. Oktobra 2015.godine PK „Sport time“ i udruženje „Mladi za mlade Sarajevo“ zajedno sa suorganizatorom Olimpijski bazen Sarajevo organizovali su Četvrti Internacionalni plivački miting „Mladi za mlade“ koji je okarakterisan kao najmasovniji plivački miting u BiH.

Na ovogodišnjem plivačkom mitingu koji je bio kvalifikacioni za XXX Olimpijske igre u Rio de Janeiro učestvovalo je 394 takmičara iz 33 plivačka kluba i 7 država: Slovenija, Htvatska, Srbija, Mađarska, Crna Gora, Velika Britanija i BiH.

Ovogodišnji miting zabilježio je veliki broj oborenih državnih rekorda čak njih 12 i to 10 indivudualnih i dvije štafete. Ovogodišnji državni rekorderi u plivanju su: Tarik Gušić iz PK Sport time, Amar Šapčanin PK Sport time, Jovan Lekić 22 April Banja Luka, Amina Kajtaz PK Jug-Dubrovnik i Emina Pašukan PK Bosna, dok su Olimp Banja Luka i Orka Mostar rekorderi štafete.
Najuspješniji klubovi po broju osvojenih medalja su: PK Sport time iz Sarajeva, PK Bosna iz Sarajeva, Jug iz Hrvatske, Orka iz Mostara, 22 April iz Banja Luke ..

Ovogodišnji plivački miting „Mladi za mlade“ svečano je otvorio dr. Ranko Čović, zamjenik gradonačelnika Grada Sarajevo, koji je izrazio zadovoljstvo prisustva najmasovnijem plivačkom mitingu u BiH, te podržao sve takmičare mitinga i proglasio miting otvorenim. Na svećanom otvaranju prisustvovao je i pomoćnik načelnika Općine Novi Grad, Elvir Resić, koji je pozdravio prisutno i sve učesnike, te izrazio zadovoljstvo prisustva ovom velikom sportskom događaju koji okuplja najveći broj plivača i zahvalio organizatorima na odličnoj organizaciji i programu mitinga.

Zadnjeg dana takmičenja održane su finalne trke i Grand prix trka u disciplini 50m kraul za muškarce i žene. Pobjednici Grand prix trke su Boris Stojanović iz PK Kikinda i Anemari Košak iz Neptun Celje koji su osvojili poklone firme Imtec, koja je pobjedniku muške kategorije dodjelila smartphon, a pojednici ženske kategorije tablet.

Najbolji takmičari ovogodišnjeg plivačkog mitinga u muškoj kategoriji su: Daniel Dudaš iz Mađarske, Boris Stojanović iz Srbije i Igor Terzić iz Novog Sada, dok su u ženskoj kategoriji najbolje bile Tanja Šmid iz Slovenije, Amina Kajtaz PK Jug Dubrovnik i Anemari Košak iz Neptun Celje. Šest najbolji takmičara muške i ženske kategorije osvojili su vrijedne novčane nagrade u vrijednosti 4.400 KM. Prva nagrade iznosila je 600 eura, druga 300 eura i treća 200 eura. Sponzor novčanih nagrada je kompanija MHS.

Tri dana takmičenja protekla su u jako pozitivnoj i takmičarskoj atmosferi u okviru kojeg je postignuto dosta kvalitetnih vremena, oborenih državnih rekorda, medalja i nagrada. Najveći miting u BiH spojio je različite nacionalnosti, okupio najbolje plivače regiona i postigao nezapamćene rezultate kako takmičenja, tako i organizacije i kvalitetnog programa. Posjetioci su bili oduševljeni, a učesnici i treneri prezadovoljni otišli svojim kućama. Na kraju mitinga organizatori su se zahvalili svim učesnicima, posjetiocima, sponzorima, pokroviteljima i zakazali ponovno druženje za godinu dana.

Plivački miting podržan je od svih relevantnih institucija kao što su: Plivački savez BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Olimpijski komitete BiH i Grad Sarajevo koji je Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg mitinga.

Za smještaj takmičara pobrinuo se hotel BM, a finansijsku podršku projektu pružili su: BH Telecom, Općina Novi Grad, Harysoft, Franck, Abacus i Palma. Medijski pokrovitelji projekta su: RSG radio, Antena Sarajevo, Klix.ba, Avaz sport i Plakat doo.