OLIMPIJSKI BAZEN JE OTVOREN SVAKI DAN OD 07:00 DO 23:00

Škola plivanja

Pojedinačni ciljevi


1. Utjecati na skladan rast i razvoj
2. Razvijati aerobne sposobnosti vježbanjem u vodi
3. Zadovoljiti potrebe djece za kretanjem i boravkom u vodi
4.Osposobiti polaznike programa za slobodno izražavanje u razližitim oblicima tjelesnog vježbanja
5. Educirati i animirati građane da redovno prakticiraju tjelesno vježbanja
6. Putem grupnog vježbanja utjecati na socijalizaciju djece

Novi ciklusi grupe


PONEDJELJAK – SRIJEDA – PETAK startaju od 04.10.2017.
UTORAK – ČETVRTAK – SUBOTA startaju od 05.10.2017.

GENERALNI CILJ: Obučiti djecu, omladinu i odrasle osnovnim elementima plivanja te na taj način utjecati na eliminaciju neplivača.

Fotografije


Način prijave


Škola plivanja za početnike

Prijavu za Školu plivanja možete izvršiti na 2 načina:
Prvi – da na racepciji Bazena popunite PRIJAVNI LIST.
Drugi način je da popunite prijavu na našoj web adresi. U narednih nekoliko dana kontaktirat će Vas neko od naših uposlenika kako bismo zajedno dogovorili termine održavanja nastave plivanja.
Jedan ciklus traje 4 radne sedmice, tri puta sedmično po jedan sat, ukupno 12 termina.
Cijena Škole plivanja je 65 KM.
Polaznici početne škole plivanja su razvrstani po plivačkom predznanju.

Termini su: ponedjeljkom, srijedom i petkom, ili: utorkom, četvrtkom i subotom, uvijek u isto vrijeme (zavisno od uzrasta djeteta).

* Od 17 do 18 uzrast od 5 godina (dobna granica starosti za upis u Školu plivanja je napunjenih pet godina života)
* Od 18 do 19 uzrast od 6 godina
* Od 19 do 20 uzrast od 7, 8 i 9 godina
* Od 20 do 21 uzrast od 10 do 18 godina
* Od 21 do 22 uzrast od 18 i više godina (18+)

Ukoliko imate dvoje djece različitog uzrasta, a htjeli bi da budu zajedno, pokušat ćemo naći prikladno rješenje za Vas, u pogledu izbora termina.
Ukoliko djete koje pohađa Školu plivanja želi nastaviti obuku i naredni mjesec, dovoljno je da to naglasi(te) profesoru tjelesnog odgoja ili odgovornom licu koje vrši prozivku na sportskoj recepciji Bazena i djete će biti u istom terminu i naredni ciklus.


Napredna Škola plivanja

Napredna škola plivanja namjenjena je djeci koja već znaju plivati, ali žele da nauče plivačke tehnike ili koja se žele osposobiti za trenažni i takmičarski proces. Kompletan paktet usluge Škole plivanja je raspoređen na 6 ciklusa (mjeseci). Prva dva mjeseca su usmjerena na obuku plivanja ( obuka za samostalan boravaku vodi ), nakon toga se pristupa učenju sportskih tehnika plivanja ( kraul, leđno i prsno, delfin, okreti, skokovi, itd. ). Ukoliko se radi o „plivaču“ odmah pristupamo sa učenjem sportskih tehnika. U svakom narednom ciklusu Vaše djete će uvijek nastaviti tamo gdje je stalo sa prethodnom obukom. Ako je došlo do prekida kontinuiteta pohađanja Škole plivanja ( bez obzira što je djete bilo već kod nas ) potrebno je ponovo izvršiti PRIJAVU na jedan od dva objašnjena načina.

Ukoliko se desi da zbog takmičenja na Bazenu bude otkazan termin Škole plivanja (otkaže se jedan termin ranije), isti ćemo nadoknaditi na kraju kursa ( npr. ako je trebao završiti u ponedjeljak, završit će u srijedu ). Dolazak roditelja i djece je najkasnije 15 min. prije početka termina. Obavezno je prijaviti se na sportskoj recepciji gdje se vrši evidencija pohađanja škole plivanja.


 Tu ćete dobiti informaciju koje su svlačionice dodjeljene za presvlačenje djece. Prvi i zadnji sat u ciklusu su rezervirani (jednim dijelom) za testiranje, odnosno provjeru plivačkog znanja ili vrednovanju plivačkih tehnika. Za djecu do 7 godina dozvoljen je ulazak jednog roditelja u svlačionicu. Prilikom ulaska u svlačionice potrebno je da roditelj ima čistu i zasebnu obuću ( papuče ). Ne vršimo nadoknadu pojedinačno propuštenih termina, niti povrat novca za propuštene termine. Ako je dijete prisustvovalo samo 3 od mogućih 12 (3/12) termina, u tom slučaju naredni kurs dobijate gratis.

Napredna grupa

Napredna grupa je zasebna grupa koja egzistira u okvru škole plivanja Olimpijskog bazena Otoka „Sarajevo pliva“. Naprednoj grupi mogu pristupiti polaznici (djeca) isključivo na prijedlog dež.profesora, odnosno trenera. Za naprednu grupu je potrebno imati odgovarajuće plivačko znanje, kao i odgovarajući nivo same fizičke kondicije. U naprednoj grupi je nešto drugačiji pristup trenera, te su treninzi koncipirani 4 x sedmično i to:

-Mlađi napredni (5, 6, 7 godina) u terminu od 19:00 do 20:00 sati
-Stariji napredni (8, 9, 10 i više godina) u terminu od 20:00 do 21:00 sat
-Termini za odrasle su od 21:00 do 22:00 sata

Cijena je ista kao i za Školu plivanja i iznosi 65KM. Plaćanje je regulisano po ciklusima, kao i kod škole plivanja (4 x sedmično, 4 radne sedmice). Ukoliko imate dodatnih pitanja molimo Vas da kontaktirate profesore sporta i tjelesnog odgoja na broj 033 773 855 ili zatražite na recepciji razgovor sa dežurnim profesorom na Bazenu.


Podijeli:

Budite u kontaktu sa nama

Kontaktirajte nas

Olimpijski bazen je otvoren svaki dan od 07:00 do 23:00

Bulevar Meše Selimovica 83-b

+387 33 773 850

info@bazen.ba