• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 04. oktobra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 24. oktobra;

Uspjšno završen “PICCOLO CUP 2016.”

Danas je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno završen Treći međunarodni plivački miting Bosna “PICCOLO CUP 2016.”, u organizaciji Plivačkog kluba “BOSNA” i suorganizaciji Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.

Na Trećem međunarodnom plivačkom mitingu Bosna “PICCOLO CUP 2016.” učestvovao je 21 klub sa preko 300 učesnika/takmičara. Delegat na ovoj sportskoj manifestaciji bila je gđa. Enisa Beganović, a vrh. sudija bio je g. Azur Kuduzović.

Plivački miting otvoren je intoniranjem HIMNE Bosne i Hercegovine, te svečanim govorom g. Muhameda Varešanovića koji se obratio učesnicima i prisutnim ispred organizatora i proglasio takmičenje otvorenim.

Cilj i želja organizatora ovog takmičenja je bila da učesnici/takmičari pokažu svoja plivačka dostignuća, ali i iskažu spremnost za širenje prijateljstva, te duha zjedništva i posvećenosti zdravom odrastanju.

Učešće na ovom plivačkom mitingu uzele su uzrasne kategorije – mlađi kadeti.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem:

http://plivanje.info/data/Rezultati/2016/BiH/Bosna_Piccolo_Cup_2016_BiH/index.html ili www.pkbosna.ba

Za više informacija kontak osoba je Muhamed Varešanović, PK “BOSNA”, 061/173-741.