• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završena Vaterpolo liga KS

Ovog vikenda su na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane utakmice 11. i 12. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, čime je i okončana sezona 2016.

U subotu prvi susret odigran je između mlađih kadeta Akademije B i Torpeda. Bez većih poteškoća rezultatom 9:0 (1:0)(1:0)(2:0)(5:0) slavila je Akademija B. Dražen Trapara sa 4 i Benjamin Komšić sa 3 pogotka bili su najbolji pojedinci na susretu.

Lekciju iz Vaterpolo sporta, očitali su mlađi juniori Akademije B vršnjacima Mladosti. Konačan rezultat je glasio 29:1 (6:0)(8:0)(7:1)(8:0), a Haris Hadžić je bio igrač utakmice sa deset postignutih pogodaka.

Tabela (mlađi juniori)

1. Akademija B 12;
2. Torpedo 6;
3. Mladost 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Dado Ostojić (Akademija B); najbolji strijelac – Haris Hadžić (Akademija B); najbolji golman – Dino Mahovkić (Akademija B); najperspektivniji igrač – Alex Mateescu (Mladost).

Prvi susret nedjeljnog programa odigran je između mlađih kadeta Mladosti i Dabra. Igrači Mladosti su tokom cijelog susreta dominirali i na kraju slavili sa 17:4 (2:1)(5:1)(5:2)(5:2). Tarik Mahalija i Ali Tanović sa po šest pogodaka bili su najbolji pojedinci na utakmici.

Tabela (mlađi kadeti)

1. Akademija B 16;
2. Mladost 13;
3. Torpedo 4;
4. Dabar 1.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Dražen Trapara (Akademija B); najbolji strijelac – Tarik Mahalija (Mladost); najbolji golman – Faris Vranac (Mladost); najperspektivniji igrač – Anes Hadžić (Torpedo)

U kategoriji kadeta, sastali su se Akademija B i Torpedo. Igrači Akademije B su i u ovom susretu bili nadmoćni i slavili sa 20:1 (7:0)(6:0)(1:1)(6:0). Igrač utakmice bio je Affan Saračević sa deset pogodaka.

Tabela (kadeti)

1. Akademija B 6;
2. Torpedo 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Luka Batinić (Akademija B); najbolji strijelac – Affan Saračević (Akademija B); najbolji golman – Adin Jukić (Torpedo). Najzanimljiviji susret, koji je ujedno i odlučivao o pobjedniku u kategoriji juniora, odigran je između Akademije B i Torpeda. Bila je to veoma napeta i rezultatski neizvjesna utakmica do kraja.

Konačan rezultat je glasio 6:6 (0:2)(3:2)(2:2)(1:2), ali je zbog bolje gol razlike, Akademija B i osvojila prvo mjesto i u ovoj kategoriji. Sa po tri pogotka najbolji pojedinci u svojim redovima bili su Ali Šehović (Torpedo) i Armin Mezit (Akademija B).

Tabela (juniori)

1. Akademija B 8;
2. Torpedo 8;
3. Mladost 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Enid Kalabušić (Akademija B); najbolji strijelac – Ali Šehović (Torpedo); najbolji golman – Mehmed Mašić (Mladost).
Organizatori takmičenja bili su Vaterpolo savez Kantona Sarajevo i JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, a pokrovitelji Gradska uprava Grada Sarajeva i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.