• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završena Vaterpolo liga KS

Ovog vikenda su na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane utakmice 11. i 12. kola Vaterpolo lige Kantona Sarajevo, čime je i okončana sezona 2016.

U subotu prvi susret odigran je između mlađih kadeta Akademije B i Torpeda. Bez većih poteškoća rezultatom 9:0 (1:0)(1:0)(2:0)(5:0) slavila je Akademija B. Dražen Trapara sa 4 i Benjamin Komšić sa 3 pogotka bili su najbolji pojedinci na susretu.

Lekciju iz Vaterpolo sporta, očitali su mlađi juniori Akademije B vršnjacima Mladosti. Konačan rezultat je glasio 29:1 (6:0)(8:0)(7:1)(8:0), a Haris Hadžić je bio igrač utakmice sa deset postignutih pogodaka.

Tabela (mlađi juniori)

1. Akademija B 12;
2. Torpedo 6;
3. Mladost 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Dado Ostojić (Akademija B); najbolji strijelac – Haris Hadžić (Akademija B); najbolji golman – Dino Mahovkić (Akademija B); najperspektivniji igrač – Alex Mateescu (Mladost).

Prvi susret nedjeljnog programa odigran je između mlađih kadeta Mladosti i Dabra. Igrači Mladosti su tokom cijelog susreta dominirali i na kraju slavili sa 17:4 (2:1)(5:1)(5:2)(5:2). Tarik Mahalija i Ali Tanović sa po šest pogodaka bili su najbolji pojedinci na utakmici.

Tabela (mlađi kadeti)

1. Akademija B 16;
2. Mladost 13;
3. Torpedo 4;
4. Dabar 1.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Dražen Trapara (Akademija B); najbolji strijelac – Tarik Mahalija (Mladost); najbolji golman – Faris Vranac (Mladost); najperspektivniji igrač – Anes Hadžić (Torpedo)

U kategoriji kadeta, sastali su se Akademija B i Torpedo. Igrači Akademije B su i u ovom susretu bili nadmoćni i slavili sa 20:1 (7:0)(6:0)(1:1)(6:0). Igrač utakmice bio je Affan Saračević sa deset pogodaka.

Tabela (kadeti)

1. Akademija B 6;
2. Torpedo 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Luka Batinić (Akademija B); najbolji strijelac – Affan Saračević (Akademija B); najbolji golman – Adin Jukić (Torpedo). Najzanimljiviji susret, koji je ujedno i odlučivao o pobjedniku u kategoriji juniora, odigran je između Akademije B i Torpeda. Bila je to veoma napeta i rezultatski neizvjesna utakmica do kraja.

Konačan rezultat je glasio 6:6 (0:2)(3:2)(2:2)(1:2), ali je zbog bolje gol razlike, Akademija B i osvojila prvo mjesto i u ovoj kategoriji. Sa po tri pogotka najbolji pojedinci u svojim redovima bili su Ali Šehović (Torpedo) i Armin Mezit (Akademija B).

Tabela (juniori)

1. Akademija B 8;
2. Torpedo 8;
3. Mladost 0.

Za najbolje pojedince, proglašeni su: najbolji igrač – Enid Kalabušić (Akademija B); najbolji strijelac – Ali Šehović (Torpedo); najbolji golman – Mehmed Mašić (Mladost).
Organizatori takmičenja bili su Vaterpolo savez Kantona Sarajevo i JP “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo, a pokrovitelji Gradska uprava Grada Sarajeva i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.