• Grupe Škole plivanja: 1) pon - sri - pet, 2) uto - četv - sub; Obje grupe podijeljene su po uzrastu u terminima: 18:00 - 19:00, 19:00 - 20:00, 20:00 - 21:00 sati. subotom 09:00 - 12:00 sati. Najmlađi uzrast je napunjenih 5 godina. U sklopu promotivne akcije "Budi fit prije i tokom ljeta!" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završen plivački miting “BAMBINO KUP 2017.”

Danas je u Olimpijskom bazenu Sarajevo uspješno završen plivački miting “BAMBINO KUP 2017.”, u organizaciji Udruženje Asocijacija sporta i zdravlja „SPORTIVO“ iz Sarajeva, suorganizaciji Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka “ d.o.o. Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo.

Na plivačkom mitingu “BAMBINO KUP 2017.”, učestvovalo je 17. klubova, sa preko 250. učesnika/takmičara. Delegat na ovoj sportskoj manifestaciji bio je g. Haris Čavčić, a vrh. sudija gđa. Enisa Beganović.

Plivački miting otvoren je intoniranjem HIMNE Bosne i Hercegovine, te svečanim govorom g. Hamdije Dizdara, predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo koji se obratio učesnicima i prisutnim ispred pokrovitelja i proglasio takmičenje otvorenim.

Na početku takmičenja revijalni nastup imali su članovi Plivačkog kluba “SPID”, što je prvi put da djeca sa invaliditetom nastupaju na ovakvim takmičenjima.

Cilj i želja organizatora ovog takmičenja je bila da učesnici/takmičari pokažu svoja plivačka dostignuća, ali i iskažu spremnost za širenje prijateljstva, te duha zjedništva i posvećenosti zdravom odrastanju.

Učešće na ovom plivačkom mitingu uzele su uzrasne kategorije: seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem:
http://plivanje.info/data/Rezultati/2017/BiH/Bambino_kup_2017_BiH/index.html