• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Završen Deveti međunarodni plivački miting “KUP NOVI GRAD 2018”

U subotu, 1. decembra 2018. godine, na Olimpijskom bazenu Otoka održan je Deveti međunarodni plivački miting “KUP NOVI GRAD 2018”.

Na Mitngu je nastupilo 489 takmičara iz 24 kluba. Rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 100 metara mješovito za djevojčice do 12 godina oborila je Iman Avdić – 1:10.01.

Novčane nagrade za najvrijednije rezultate osvojili su takmičari PK Sport Time – Hena Mešić i Amar Šapčanin. U utrkama “challenge” novčane nagrade osvojili su: Amar Šapčanin, Amer Voljevica, Iman Avdić i Emina Pašukan.

Organizator takmičenja bio je Plivački klub Novi Grad iz Sarajeva, a ulogu suorganizatora preuzelo je JP “Olimpijski bazen Otoka”.