• Poštovani korisnici, Novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak počinju od 15. MAJA; utorak i četvrtak počinju od 09. MAJA;

XVII Međunarodni plivački miting „SARAJEVU S LJUBAVLJU“

Povodom obilježavanja Dana Grada Sarajeva, na Olimpijskom bazenu Otoka, u subotu, 31. marta i nedjelju, 1. aprila 2018. godine, biće održan XVII Međunarodni plivački miting „SARAJEVU S LJUBAVLJU“.

Miting je certifikovan od FINA-e (Svjetske plivačke asocijacije) za isplivavanje normi za Balkansko juniorsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo Glazgov 2018, Evropsko juniorsko prvenstvo Helsinki 2018, Omladinske olimpijske igre Buenos Aires 2018.

Takmičenje će se održati po slijedećem rasporedu:

subota, 31. mart:
– 9:30 svečani defile i otvaranje
– 20:00 završetak takmičenja.

nedjelja, 1. april:
– 9:30 početak takmičenja
– 20:00 završetak takmičenja.

Organizator Mitinga je Plivački klub Bosna, a ulogu suorganizatora preuzelo je JP „Olimpijski bazen Otoka“d.o.o. Sarajevo.

Pokrovitelj takmičenja je Gradska uprava Grada Sarajeva.

Ovaj miting predstavlja dio regionalnog sistema međunarodnih plivačkih takmičenja, koja se održavaju u gradovima pozicioniranim na Balkanskom poluostrvu – Banja Luci, Beogradu i Sarajevu. Prvi plivački miting u hronološkom nizu jeste „Sarajevu s ljubavlju“, drugi je „11. april Grand Prix“ u Beogradu u organizaciji PK „11. april“ , treći i posljednji će biti organiziran u Banja Luci pod nazivom „22. april“ a u organizaciji istoimenog plivačkog kluba.

Zbog navedenog Takmičenja, Olimpijski (veliki) i Rekreacioni (mali) bazen neće raditi za rekreativne korisnike u subotu (cijeli dan) i nedjelju (cijeli dan), dok će teretana i sauna raditi bez izmjena u radnom vremenu.