• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 12. februara, a utorak, četvrtak i subota (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 27. februara; U sklopu promotivne akcije "Jesen-zima na Olimpijskom" samo za vas donijeli smo akcijske cijene Škole plivanja koje možete pogledati klikom OVDJE.

Uspješno završen „SARAJEVO AQUATICS 2016.“

Na Olimpijskom bazenu Sarajevo, Gradski klub vodenih sportova Sarajevo i Javno preduzeće „Olimpijski bazen Otoka“ d.o.o. Sarajevo, ovog vikenda organizirali su tradicionalni Međunarodni plivački miting sa FINA licencom, pod nazivom „SARAJEVO AQUATICS 2016.“.

Na Mitingu je učestvovalo 300 učesnika/takmičara koji su su predstavljali 20. klubova iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Učešće na takmičenju uzele su kategorije: seniori, juniori, mlađi juniori, kadeti i mlađi kadeti.

U toku održavanja ovog mitinga postavljeno je 7. novih državnih rekorda, a najuspješnijim takmičarima proglašeni su Tanja Šmid (Reprezentacija Slovenije) i Vedad Ramić (PK “BOSNA”).

U juniorskoj konkurenciji najuspješnijima su proglašeni Nejla Karić – GKVS Sarajevo i Šimić Anđelo – PK “BOSNA”.


Pokrovitelji Mitinga bili su Gradska uprava Grada Sarajeva i Ministarstvo kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo.

Svečanoj ceremoniji otvorenja ovog mitinga prisustvovali su g. Abdulah Skaka, zamjenik Gradonačelnika Sarajeva, g. Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo i g. Avdija Hasanović, direktor Olimpijskog bazena Sarajevo.

Plivački miting “Sarajevo Aquatics 2016.”, biranim riječima podrške takmičarima otvorili su g. Abdulah Skaka i g. Mirvad Kurić, zaželivši takmičarima dobre rezultate, a prisutnima dobar ugođaj i lijepo druženje tokom ove sportske manifestacije.

Za više informacija o takmičenju i rezultatima pratiti putem: www.gksarajevo.ba ili kontakt osoba ispred GKVS Sarajevo g. Igor Bilas, 061/ 145 – 618.