• Poštovani korisnici, novi ciklusi škole plivanja za grupe: ponedjeljak, srijeda i petak (OBUKA NEPLIVAČA) počinju od 06. septembra, a utorak i četvrtak (USAVRŠAVANJE TEHNIKA ZA PLIVAČE I POLU-PLIVAČE) počinju od 12. septembra;

Uspješno završen Prvi regionalni veteranski vaterpolo turnir “SARAJEVO 2015.”


Veterani dubrovačkog Juga odnijeli su pehar za prvo mjesto na Prvom regionalnom veteranskom vaterpolo turniru “Sarajevo 2015.”, koji je jučer i danas održan u Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.

Do pobjede momčad Juga je došla pobjedivši veterane hercegnovskog Jadrana rezultatom 9:8. Dvodnevni turnir okočan je pobjedom Juga, dok je treće mjesto pripalo Jadranu iz Kostrene.

Titula Fair Play Teama ovog turnira pripala je timu Pijanih Somova iz Beograda, najboljim golmanom proglašen je Goran Vasiljević iz Partizana, najbolji strijelac bio je Darko Mrdak iz Partizana, dok je najbolji igrač Mario Šušić iz Juga.

Počasni gost turnira bio je g.Milivoje Bebić, direktor Jadranske vaterpolo lige, dok su turnir obilježili brojni igrači, najbolji čvaterpolisti svog vremena, osvajaci mnogih medalja na olimpijskim, svjetskim, evropskim i drugim takmičenjima.

Veteranski vaterpolo turnir održan je u organizaciji Udruženja za promociju zdravog života “WOLFIE” i suorganizaciji Javnog preduzeća “Olimpijski bazen Otoka” d.o.o. Sarajevo.